Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно

...
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно
Коментари Харесай

Любими есенни супи с тиква

Знам, че доста хора не възприемат крем супите като съществено ядене. Е, то някои и супата не я възприемат за съществено ядене, само че комплицираното става, когато в супата или в крем супата желая да сложа тиква, която се счита за плод.

Всъщност какво й пречи на тиквата да бъде в чорба - сварена, тя има мека консистенция, удовлетворена компактност и мек усет. Тайната на (крем) супите с тиква обаче са подправките. Ето това разграничава крем супата с тиква от бебешкото пюре, елементарната чорба от екзотично прекарване. Тиквената чорба има още едно ужасно качество - оранжевия си цвят, който единствено с един взор внушава уют, топлота, напомня ни красивата страна на есента.



Тиквата си отива доста с пикантни източни подправки като къри, куркума, индийско орехче, джинджифил. За да подчертаем усетите, прибавяме лой с изявен усет като олио от тиквено семе, екстра върджин зехтин, ленено, сусамено олио. Кратка кулинарна обработка, малко въображение и готово. ОТ опит - колкото по от рано запознаете децата със супите и крем супите, толкоз по-обичани ще са те. А децата е ще имат по този начин екзотичното пък у нас в последно време топло, вкусно и потребно, домашно сготвено ядене.

Ето обичаните супи с тиква













И още едно екзотично ядене с тиква:



Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР