Знаково посещение на президента на Индия - Рам Натх Ковинд

...
Знаково посещение на президента на Индия - Рам Натх Ковинд
Коментари Харесай

Знаково посещение на президента на Индия у нас

Знаково посещаване на президента на Индия - Рам Натх Ковинд по покана на президента Румен Радев. Президент на Индия не е идвал у нас от 15 години. По време на днешната среща бяха разисквани благоприятни условия за общи планове в региона на осведомителните технологии, нуклеарните проучвания, защитата, фармацията. Образованието също беше във фокуса на диалозите.

Президентът на Индия - Рам Натх Ковинд беше публично посрещнат от българския държавен глава на площад " Александър Невски ". Последваха диалози.

По време на тези срещи на " четири очи " двамата са говорили за задълбочаване на съдействието сред двете страни в няколко основни области - обучение, просвета, стопанска система, търговия и туризъм.

Резултатът - бяха подписани няколко съглашения и меморандуми за двустранните ни връзки. Президентът Радев уточни, че Индия играе извънредно значима роля на интернационалната сцена и съобщи, че България ще работи за усилване на вложенията в сфери от съвместен интерес.
Румен Радев - президент на България: Индия е извънредно значим сътрудник за България. Индия се оформя като световен фактор в международната стопанска система. Не единствено поради размера на тази стопанска система, само че поради извънредно високия и резистентен ритъм на икономическо развиване. Особено в области с висока добавена стойност - осведомителни технологии, връзки, отбранителна индустия, фармация, проучвания на космоса, приложни научни проучвания.
Президентите са разискали и опцията за разкриване на директна самолетна линия сред двете страни. Индийските компании биха дали своя принос за български пазар, увери президентът Ковинд.
Рам Натх Ковинд - президент на Индиня: България може да бъде основен сътрудник на Индия в бранша на защитата, по нашата стратегия " Направи " в Индия, както в региона на осведомителните технологии, логистиката, инфраструктурата по нашата стратегия " Цифрова Индия " и " Интелигентни градове ".
За затвърждаване на икономическите връзки сред Индия и България - към 300 компании си дадоха среща у нас.

И от стопанската система към образованието. Днес - когато Индия отбелязва деня на учителя над 800 милиона имаха опцията да гледат лекцията на президента Рам Натх Ковинд в Аулата на Софийския университет.
Рам Натх Ковинд - президент на Индиня: Фокусът на нашата просветителна система, нашето основаване на познания и на по-широки обществени и стопански достижения, е да осигурим несъмнено бъдеще за младите.
Индийският президент получи като подарък юбилейния 20-и брой на списание " Светилник ", издадено особено за визитата му от клуб " Приятели на Индия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР