Знакови сгради в столицата са пострадали при снощната буря. Наложило

...
Знакови сгради в столицата са пострадали при снощната буря. Наложило
Коментари Харесай

Нанесени са щети върху сградите на Народния театър и Централна поща от бурята в София

Знакови здания в столицата са потърпевши при снощната стихия. Наложило се е феновете в камерната зала на Народния спектакъл да бъдат изведени, тъй като в постройката е имало наводняване. Протече и покривът на салона на Централната поща.

Проливният дъжд наводни част от Народния спектакъл. Причината за наводнението е спукана тръба като в следствие се оказва освен една. Театърът ще продължи да работи, само че се постанова незабавен ремонт. Голям огромен ремонт не е юридически от далечната 1976 година Предстои да се направи проучване.

" Четири от водосточните ни тръби, които се намират в стените на театъра са се спукали и от там голямо количество вода е родословие в камерна зала и във фоайетата на театъра. Преструктурираме бюджета, с цел да можем незабавно да създадем спешен ремонт, с цел да не разчитаме на никой, тъй като в последна сметка, в случай че сме разчитали на някой, в този момент тази постройка щеше да е в съвършено положение, само че никой не е приключил това нещо и започваме един проект, с цел да обследваме целия спектакъл, с цел да забележим какви са спешните му проблеми ", сподели Васил Василев - шеф на Народен спектакъл " Иван Вазов ".

Сградата на Народния спектакъл е монумент на културата и е под юрисдикцията на Министерството на културата. Предстоят диалози с ведомството какви средства са нужни за спешния ремонт.

Дъждът наводни и Централна поща, само че през днешния ден към този момент няма следи от случилото се нощес и пощата работи обикновено. И там тече проучване и следва да се откри какъв ремонт е нужен.Над 190 сигнала са получили в Столичната община нощес за проблеми, провокирани от бурята.

" Имаше доста сигнали за паднали клони на дървета, за спешни сектори, в които след това нямаше проблем, защото бяха отворени шахти и тук-там почистени, с цел да поемат повече вода. Критичните сектори бяха на ул. " Антим Първи " и " Стамболийски ", където имаше проблем с трамвайното трасе, само че бързо откакто отворихме няколко от шахтите и пое водата казусът беше решен. На Лъвов мост помпите работеха, само че направихме профилактика, защото имаше доста наноси в коловозите, тъй че той беше затворен за няколко часа ", съобщи Красимир Димитров - шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР