Знакови сгради в Съединените щати ще бъдат специално осветени по

...
Знакови сгради в Съединените щати ще бъдат специално осветени по
Коментари Харесай

Как отбелязват националния празник сънародниците ни в САЩ?


Знакови здания в Съединените щати ще бъдат особено осветени по случай – 3 март. Сред тях е и „ Уилис Тауър “, най-високата постройка в Чикаго.

Освен това 3 март беше разгласен за Ден на България от губернатора на Охайо. Майк Деуайн, който е издал разгласа. Сред претекстовете за нея са записани основните достиженията на българите в щата, както и значими годишнини за страната ни. Сред тях е и 80-годишнината от спасението на българските евреи.

Признаването на българския празник ще се случи и в демократичния щат Илинойс, който към този момент е в развой на приемане на две резолюции, с които да разгласи март за месец на България.

Тези събития в двата щата – Охайо и Илинойс, са исторически, защото страната ни и българската общественост тук получават самопризнание на най-високо равнище за приноса си към културно-историческото завещание на Съединените щати.

във вечерните часове в цветовете на трибагреника ни ще бъде осветени още мемориалният мост „ Фредерик Дъглас “ във Вашингтон, както и Ниагарският водопад.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР