Знак от Пристое даде Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС избра

...
Знак от Пристое даде Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС избра
Коментари Харесай

Карадайъ даде знак от Пристое. Посочи правилния път на България

Знак от Пристое даде Мустафа Карадайъ. Лидерът на Движение за права и свободи избра каолиновското село, откъдето преди 33 години стартират Майските събития, с цел да уточни верния път за България. Препращайки към събитията, довели до рухването на тоталитарната власт през 1989 година, Карадайъ уточни, че през днешния ден правилният път е ценностно, хомогенно, изрично евроатлантическо ръководство с грижа за бизнеса и хората!



Днешната власт не взема решение проблемите. Днешната власт не преодолява рецесиите. Тя поражда спомагателни рецесии. Затова от Пристое ще начертаем и ще посочим верния път на България - ценностно, хомогенно, изрично евроатлантическо ръководство с грижа за хората и бизнеса в тези спешни времена, обърна се към множеството в Пристое Карадайъ. С обичаен възпоменателен митинг-събор Движение за права и свободи означи годишнината и уважи паметта на героите на демокрацията, станали свидни жертви по време на насилствената асимилация в така наречен „ възродителен процес”.



И тази години сме пристигнали тук, с цел да почетем паметта на героите на българската народна власт, съобщи Мустафа Карадайъ. Той напомни по какъв начин преди 33 години от с. Пристое стартира проведената битка за права и свободи, за чест и достолепие, за еднаквост.

От Пристое стартира проведената битка в името на името, в името на вярата, на достойнството, на достолепието. По този метод ускорихме рухването на комунистическия режим в България. Така донесохме свободата и демокрацията в нашата Родина България, акцентира Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни, че тоталитарната власт организираше насилствена асимилация през 1964 година, през 1971-1973 година и през 1984-1985 година. Смениха ни имената, не разрешиха ни езика, вярата, културата, традициите, по тази причина потеглиха мирните митинги 89-а година от тук, отпред с нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган, чиито поздрави ви нося, съобщи Мустафа Карадайъ.



Ахмед Доган е специфичен човек за нас, депесарите, и за България. С рухването на комунистическия режим господин Доган уточни верния път на страната – демокрацията, и верния път за решение на междуетническите проблеми. Той постави в едната ни ръка бюлетината за избори, а в другата - знамето на България. Така казахме НЕ на реваншизма, ДА – на демокрацията, НЕ на опълчването, НЕ на омразата, ДА на свободата. По този метод създадохме известния в целия свят български етнически модел за решение на междуетническите проблеми, в чиято основа стои философията на заедността, акцентира Мустафа Карадайъ. И изясни: „ Различните да бъдем дружно, всеки да отстоява своята еднаквост, в случай че е належащо да оказваме помощ и на другия в отстояването на неговата еднаквост, само че отново да бъдем дружно и дружно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България.”.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни думите на великия международен водач Кемал Ататюрк „ Мир в Родината – мир в света” и съобщи, че те имат изключително значение тази година, тъй като това, което никой не допускаше, че може да се случи – война в Европа, е реалност.

Не допускахме, че още веднъж може да има война в Европа, а тя е единствено на 100 км от нас. Има проблеми, има рецесии, две години имаше Ковид-пандемия, което докара до икономическа рецесия. Ние обаче си позволихме предходната година три пъти да вършим избори, проучва обстановката Карадайъ. И благодари на гласоподавателите от област Шумен за поддръжката.

В тези спешни времена през днешния ден имаме ръководеща коалиция, в която има и крайни русофили, и крайни русофоби. Едните не могат да се поздравят с другите, не приказват между тях, а би трябвало да вземат решение тежките проблеми на хората, подбудени от Ковид-кризата и от война, сподели Мустафа Карадайъ.

В такива спешни времена нормално споделяме, че би трябвало да има политическа непоклатимост в страната и от време на време и опозицията да поддържа ръководещите, без значение кои са те, поради спешните времена, добави той.

Но уви, днешната власт не взема решение проблемите, не преодолява рецесиите, а поражда, спомагателни рецесии. Затова от Пристое ще начертаем и ще посочим верния път на България, безапелационен бе Карадайъ.

По време на Рамазана казахме, че след Байрама ще се подготвим за предварителни парламентарни избори. Ще обявим курс към предварителни парламентарни избори, когато сме подготвени за ценностно, хомогенно, изрично евроатлантическо ръководство на страната, което да е с грижа за проблемите на хората, с грижа към проблемите на бизнеса в тези спешни времена, съобщи още Мустафа Карадайъ.

Заедно и единни да вървим по пътя на демокрацията, дружно и единни да решаваме проблемите на хората, дружно и единни да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България, заключи водачът на Движение за права и свободи.

На възпоменателния протест участваха още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, генералният консул на Р Турция в Бургас Сенем Гюзел, евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Атидже Вели, народните представители Джейхан Ибрямов, доцент Джевдет Чакъров, Мюмюн Мюмюн, Ихсан Хаккъ, Адлен Шевкед, Ализан Яхова, Байрам Байрам, Севим Али, Небие Кабак, Гюнер Ахмед, Хайри Садъков, Цветан Енчев и Александър Несторов, ръководителят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, депутатът от от Републиканската национална партия (СНР) в турския меджлис Илхами Айтун, регионални ръководители и общински кметове на Движение за права и свободи от цялата страна, посетители от България и Р Турция. Домакин на събитието бе кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР