Знаете ли как да удължите живота на окачването на вашия

...
Знаете ли как да удължите живота на окачването на вашия
Коментари Харесай

Знаете ли как да удължите живота на окачването за малко пари?

Знаете ли по какъв начин да удължите живота на окачването на вашия автомобил за жълти стотинки. Ако държите на автомобила си и желаете той да ви служи дълго време, то преди всяка зима е добре да се погрижите за него. Една от целесъобразните процедури е нанасянето на т.нар. силиконово масло по гумените елементи от окачването. Официалнотo име на силиконовите масла в химията е – олигоорганосилоксани. Това са химически инертни течности без цвят и аромат, които притежават хидрофобни свойства. Те са устойчиви на влияние от болшинството нападателна среда по пътищата.

Най-популярни в промишлеността са полиметилсилоксановите течности, съдържащи диметилни групи, написа AutoMedia.bg. Те се произвеждат под името ПМС. Названието на марката включват в себе си също по този начин цифрово обозначаване на вискозитета, който може да варира в лимити от 0,65...2 500 000 мм2/с.

В профилираните магазини се продават разнообразни степени на веществото - от ПМС 0.65 до ПМС 10000. Те се разграничават по знака за вискозитет: колкото по-голямо е цифрата в маркировката, толкоз по-силна е отбраната. За обработка на маншони със сферични болтове са подобаващи PMS с показател 100 или малко повече. 

Всеки  " силикон “ ще възвърне еластичността на маншона. Просто по-дебелият ще издържи по-дълго. Но не би трябвало да се нанасят силиконови масла с доста висок вискозитет, защото не покриват компактно гумените маншони, които, както знаем са с много релефна форма. Това е, по този начин да се каже, превантивна мярка, която съществено удължава живота на детайлите на окачването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР