Знаете ли добър начин за цялостно пречистване на организма? А

...
Знаете ли добър начин за цялостно пречистване на организма? А
Коментари Харесай

Прочистване на организма: 8 начина за детокс на тялото

Знаете ли добър метод за изцяло филтриране на организма? А вършиме ли го?

Според вас какъв е смисъла от пролетното разчистване?

Докато множеството хора считат, че пролетното разчистване значи да изчистите праха от килера и да отворите някои прозорци, то може да значи доста повече от това.

В обичайните лечебни системи по света е също толкоз значимо да прочистите и освежите тялото си със промяната на сезоните. Например в Аюрведа специален фокус е подложен върху диетичните промени и билките, които оказват помощ да се отстрани натрупването на отрови. Ето няколко съвета за натурално пречистване на организма.

Пречистване на организма – или детоксикация съставлява прочистването на организма от нездравословните отрови.

Това нормално допуска съблюдаване на характерна диета или потребление на специфични артикули, за които се твърди, че освобождават тялото ви от отрови, като по този метод усъвършенстват здравето и предизвикват загубата на тегло.

За благополучие тялото ви се оправя добре с елиминирането на токсините и не изисква специфични диети или скъпи добавки за това.

Въпреки това в никакъв случай не е ненужно да подобрите естествената система за детоксикация на тялото си с няколко лесни съвета които би трябвало да спазвате.

Често срещани заблуди по отношение на пречистването на организма

Твърди се, че дейното филтриране на организма с детокс диети отстрани токсините от тялото ви, усъвършенстват здравето и предизвикват загубата на тегло.

Те постоянно включват потреблението на лаксативи, диуретици, витамини, минерали, детокс чайове и някои храни, за които се счита, че прочистват организма.

Все още няма доказателства в поддръжка на успеваемостта на тези диети. ( 1 ) ( 2 )

Вашето тяло има комплициран метод за елиминиране на токсините, който включва черния дроб, бъбреците, храносмилателната система, кожата и белите дробове.

Така че, диетите за детоксикация не вършат нищо, което тялото ви естествено не може да направи независимо, можете обаче да оптимизирате естествената система за детоксикация на тялото си с тези елементарни препоръки.

1.Яжте храни, богати на антиоксиданти

Процесът на окисляване в човешкото тяло поврежда клетъчните мембрани и други структури, в това число клетъчни протеини, липиди и ДНК. Когато кислородът се метаболизира, той основава нестабилни молекули, наречени „ свободни радикали “, които крадат електрони от други молекули, причинявайки увреждане на ДНК и други кафези.

Тялото може да се оправи с някои свободни радикали и се нуждае от тях, с цел да действа дейно. Въпреки това, вредите, породени от претоварване със свободни радикали с течение на времето могат да станат необратими и да доведат до някои болести (включително сърдечни и чернодробни заболявания) и някои типове рак (като рак на устната празнина, хранопровода, стомаха и червата).

Окисляването може да се форсира от стрес, пушене на цигари, алкохол, слънчева светлина, замърсяване и други фактори.

Консумацията на храни богати на антиоксиданти, може да помогне на тялото ви да се бори с оксидативния стрес, породен от непотребните свободни радикали и други отрови, които усилват риска от заболяване. Също по този начин антиоксидантите са извънредно значими за млада и свежа кожа без бръчки.

Стремете се да получавате антиоксиданти от храната, а не от добавки, което в действителност може да усили риска от някои болести, когато се приема в огромни количества. ( 3 ) ( 4 ) ( 5 )

Вижте още:

2. Спете повече

Осигуряването на съответен и първокласен сън всяка вечер е наложително за подкрепяне здравето на тялото и естествената система за детоксикация.

Сънят разрешава на мозъка ви да се презареди, както и да отстрани токсините насъбрани през целия ден. ( 6 ) ( 7 )

Лошият сън e виновен за положения като стрес, тревога, високо кръвно налягане, сърдечни болести, диабет вид 2 и затлъстяване.

За да сте здрави и продуктивни би трябвало спите от седем до девет часа на нощ. ( 8 )

3. Хранете се здравословно

Здравословното хранене е най-хубавият метод за филтриране на организма, защото това, което ядем, оказва въздействие върху всеки различен аспект на нашето здраве.  Балансирана, питателна диета и пиенето на доста вода би трябвало да бъде главен приоритет.

4. Пийте повече вода

Водата ви дава доста повече от утоляване на жаждата. Тя контролира телесната температура, подкрепя храносмилането и усвояването на хранителни субстанции и пречиства организма ви, като отстранява отпадъчните артикули. ( 9 )

Водата е живот, тя е значим запас за оцеляване. Тя се откроява като най-голямото почистващо средство в тялото на всеки човек освен от вътрешната страна, само че и извън.

Медицинските специалисти настояват, че пиенето на доста вода на ден е потребно заради обстоятелството, че телата ни съдържат 70% от водата.

Водата спомага за изхвърлянето на токсините и поддържането на хидратацията на тялото ви.

Най- подобаваща дневна доза за вода е 3 литра за мъже и 2 литра за дамите. Може да се наложи повече или по-малко според от метода ви на хранене, местоживеенето и равнището ви на интензивност.

Вижте още:

5. Намалете приема на захар и модифицирани храни

Има изказвания, че захарта и модифицираните храни са в основните виновници за неприятното здраве.  ( 10 )

Като консумирате по-малко нездравословна храна, можете да поддържате системата за детоксикация на тялото си здрава и по този метод също пречистване на организма си.

Замяната на нездравословна храна с по-здравословен избор като плодове и зеленчуци също е здравословен метод за понижаване на потреблението.

Вижте още:

6. Ограничете потреблението на сол

Консумацията на прекалено много сол може да накара тялото ви да задържа непотребната течност, изключително в случай че имате заболяване засягащо бъбреците или черния дроб – или не приемате задоволително вода.

Натрупване на непотребна течност може да аргументи отичане на корема и оток на крайниците.

Въпреки че може да звучи нелогично, увеличението на приема на вода е един от най-хубавите способи за унищожаване на непотребното количество вода натрупало се от потреблението на прекалено много сол.

Когато консумирате прекалено много сол и незадоволително вода, тялото ви отделя антидиуретичен хормон той ви пречи да уринирате – и затова да детоксикирате тялото си. ( 11 )

Чрез увеличение на приема на вода тялото ви понижава секрецията на хормона и усилва уринирането, по този метод освобождава тялото ви от повече вода и отпадъчни артикули.

7. Пийте чай за разчистване на тялото

Независимо дали става дума за пресипналост, стомашни недоволства или нарушавания на кръвообращението – чаят е повсеместен. Горещата чудотворна напитка може даже да помогне при детоксикация. По-специално билковите чайове оказват помощ за пречистване на организма. Най-подходящите билки за чай са:

  • коприва
  • липов цвят
  • джинджифил
  • женшен
  • репей

Вижте още:

8. Други потребни препоръки за детоксикация

Въпреки че няма сегашни доказателства в поддръжка на потреблението на детоксикиращи диети за унищожаване на токсините от тялото ви, някои промени в диетата и метода на живот могат да оказват помощ за понижаване на натоварването с отрови и да подкрепят системата за детоксикация на тялото ви.

  • Яжте храни, съдържащи сяра. Те усъвършенстват отделянето на тежки метали като кадмий ( 12 ).
  • Изпробвайте хлорела. Хлорелата е тип водорасли, които имат доста хранителни изгоди и могат да подобрят елиминирането на отрови, съгласно изследвания върху животни ( 13).
  • Подправете ястията с кориандър. Той оказва помощ за отделянето на някои отрови от тялото. ( 14 ) ( 15 )
  • Изберете естествена грижа за тялото. Използването на натурални дезодоранти, гримове, овлажнители, шампоани и други артикули за персонална хигиена също може да понижи излагането ви на химикали.

Обобщение

Твърди се, че детокс диетите отстраняват токсините, като от своя страна филтриране на организма, усъвършенстват здравето и предизвикват загубата на тегло.

Прилагането на тези диети не е належащо, защото тялото ви може да се оправи и единствено с непотребните отрови.

Въпреки това можете да подобрите естествената система за детоксикация на тялото си и да подобрите цялостното си здраве, като останете хидратирани, консумирате по-малко сол, спортувате и консумирате храни богати на антиоксиданти.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР