Знаете ли, че ръцете ни притежават вродена лечебна сила, която

...
Знаете ли, че ръцете ни притежават вродена лечебна сила, която
Коментари Харесай

Чували ли сте за мудрите? Е, ръцете наистина имат лечебна сила!

Знаете ли, че ръцете ни имат вродена лечебна мощ, която се употребява от епохи? Мудрите са позиции на ръцете, за които се споделя, че въздействат на силата на физическото, прочувственото и духовното ни тяло. Мудрите са били употребявани на Изток в продължение на хиляди години и са практикувани от доста духовни водачи, в това число и от Буда. Днес мудрите към момента се употребяват в йога и медитацията. ​​​​​​​ В всекидневието ни постоянно се случва подсъзнателно да сложим ръцете си в някоя от позициите на мудра, без да знаем за това, само че можем да ги използваме и умишлено, с цел да подтикваме изцелението. Съществуват стотици мудри, само че ще ви представим единствено тези, които се употребяват най-често.

1) Гян мудра (мудрата на познанието)
Върхът на показалеца допира върха на палеца, а останалите пръсти остават прави.
Предимства: покачва знанията, подтиква хипофизната и ендокринните жлези, усъвършенства паметта, спомага медитацията, предотвратява безсънието, може да усъвършенства настроението и да донесе изясненост.
Практика: когато и да е до момента в който седите, стоите или лежите в леглото.

2) Притхви мудра (мудра на земята)
Върхът на безименния пръст допира палеца, а останалите пръсти остават прави.
Ползи: понижава физическите и духовните недостатъци, може да усили жизнеността, да помогне за очистването на кожата, да увеличи функционалността на тялото.
Практика: когато и да е.

Кои са останалите 7 мудри, които се употребяват най-често и защо служат четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР