Знаете ли, че мъжките комари не са заплаха за хората.

...
Знаете ли, че мъжките комари не са заплаха за хората.
Коментари Харесай

Трикове против ухапване от комари

Знаете ли, че мъжките комари не са опасност за хората. Те няма да ни атакуван, тъй като не се нуждаят от кръвта ни. При женските обаче е друго нещо. Те могат да ни „ надушат” от километър разстояние. Нуждаят се от протеина и желязото в кръвта ни, с цел да основат потомство, посредством произвеждането на яйца. Ако сте решили да прекарате уикенда измежду природата или пък планирате да извършите барбекю на двора, добре би било за вас да сте готови за техните офанзиви. Как да предотвратим ухапвания от комари?

Няколко са методите, с помощта на които можете да се предпазите от ухапвания от комари. Ние ще споделим най-ефикасните от тях, за които сме сигурни, че ще ви свършат чудесна работа. Ето ги:

Открийте ветровито място

Когато има лъх, комарите са затруднени и не могат да летят. Затова е целесъобразно да стоите на по-прохладно място, където навява лек ветрец. Дори бихте могли да употребявате вентилатор. Не е нужно полъхът му да е право в лицето ви. Насочете го към долната част на тялото си и бъдете спокойни, тъй като нито един комар не ще ви приближи.

Дишайте умерено

Навярно не допускате, само че въглеродният диоксид е магнит за комарите. Благодарение на него те откриват жертвата си по допустимо най-бързия метод. Знаете ли, че потреблението на пикантни храни, алкохол и други такива, които форсират дишането, притеглят насекомите. Опитайте да дишате умерено и по този начин няма да повишавате производството на въглероден диоксид.

Носете подобаващи облекла

Ако сте възнамерявали да прекарате няколко дни измежду природата и един от най-големите ви страхове е обвързван с ухапванията от комари, нашият съвет е да заложите на уместно облекло. Забравете за лена и памука, тъй като те не съставляват никаква преграда за насекомите. Нещата, които притеглят комарите и даже не подозирате за тях Когато излизаме на открито, изключително по време на дъждовния сезон, постоянно попадаме на рой комари, които летят над главата ни.

Заложете на такива материи, които имат отбрана от слънце. Те са задоволително здрави, с цел да отхвърлен неприятелите. Нещата, които притеглят комарите и даже не подозирате за тях.

Светли цветове

Когато комарите решат да атакуват жертвата си денем, те биват привличани от тъмните цветове. Препоръчваме ви да носите светли облекла. Така няма да сте изключително привлекателни за тях и вероятно ще решат да ви пропуснат. Това са единствено една дребна част от препоръките, свързани с предпазването от ухапвания от комари. Опитайте и сами ще се убедите, че времето, прекарано на чист въздух, може да се трансформира в незабравимо и лишено от намесата на инсекти, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР