Знаете ли, че има европейски град, където халба бира струва

...
Знаете ли, че има европейски град, където халба бира струва
Коментари Харесай

Европейският град, където бирата е по-евтина от водата

Знаете ли, че има европейски град, където халба бира коства по-малко от бутилка вода в Обединеното кралство? Да, в действителност. Средната цена на голяма бира в заведение (една пинта или 568 мл) в Обединеното кралство е колосалните 6.09 английски лири, само че не е нужно да вървим доста надалеч, за да пием бира на доста налична цена.

Дебрецен, град в Северна Унгария, е мястото, където би трябвало да бъдем, в случай че сме жадни и имаме стеснен бюджет. Една халба бира в заведение там струва единствено 89 пенса или към 2 лева което е най-евтиното в Европа и повече от шест пъти по-евтино от Обединеното кралство, съгласно Metro.

И когато не сме в механа, с цел да пием бира, има доста други неща за извършване. Всъщност Дебрецен е дом на обект от международното завещание на ЮНЕСКО.

Националният парк Hortobagy, който е на север от центъра на града, е голяма повърхност от равнини и влажни зони и е дом на някои много впечатляващи диви животни. Щастливите гости ще видят водни биволи, говеда и коне, яздени от обичайни пастири, известни като Csikós.

Ако не сме почитатели на Унгария, само че пък ни се пие евтина бира, то има някои други градове в Европа, които можем да посетим. Тенерифе към този момент е известен измежду английските летовници, а град Пуерто де ла Крус може да чака още няколко гости, защото те заемат второ място с цена на бира единствено 1.60 английски лири.

Следва друга известна дестинация. Във Фаро в Португалия една бира в заведение коства единствено 2 английски лири. Идеална за отпиване, когато се любуваме на красивото време и пясъчните плажове на Алгарве, написа lifestyle.bg.

И най-после, на четвърто място е хърватската столица Загреб. Разположен в северната част на страната, една огромна бира там ще ни коства единствено 2.50 английски лири.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР