Знаете ли, че енотите притежават естествен талант за абстрактно рисуване?

...
Знаете ли, че енотите притежават естествен талант за абстрактно рисуване?
Коментари Харесай

Енотите Пайпър и Чийто рисуват картини и продават шедьоврите си в интернет

Знаете ли, че енотите имат натурален гений за нереално изобразяване? Поне подобен е казусът с косматите художници от Съединени американски щати Пайпър и Чийто, които радват с творчеството си потребителите на канала им в Ютюб и на страницата им в Инстаграм, и даже продават шедьоврите си, написа уеб сайтът Май модърн мет.

Пайпър и Чийто съжителстват с пет котки и куче на име Луна. Всички животни са избавени или взети от приюти от стопаните им Мичъл и Сара Тайм.

Двата енота обаче не се задоволяват единствено с това да театралничат за фотоси и да безобразничат. Пайпър и Чийто с подготвеност показват художествените си гении. Тъй като миещите мечки обичат да допират с ръце каквото им попадне, стопанката им Сара един път им предложила да порисуват с боички. Заниманието толкоз се харесало на Пайпър и Чийто, че от този момент косматите създатели основават картина след картина.

via
— JT (@JTpartduex)

Потребителите в интернет показали жив интерес към творчеството на енотите и почнали да упорстват Сара и Мичъл да продават картините им. Така се зародил дребният арт бизнес на Пайпър и Чийто.

— Lori M Olson (@wndxlori)

Стопаните оферират картините посредством канала в Ютюб и страницата в Инстаграм, които са кръстени на Тито - първият им енот, който към този момент е мъртвец.

Творбите на Пайпър и Чийто вървят приблизително по 100 $ . Някои се продават за 70 $, а други - за 200, според от размера и сложността на картината.

Сара Тайм отбелязва, че всеки от енотите има лична техника на изобразяване и за нея не е мъчно да разграничава творбите им. Понякога Пайпър и Чийто просто оставят разноцветни отпечатъци от лапите си върху платното, до момента в който различен път се увличат в смесването на багри, създавайки нереални шедьоври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР