Знаете ли, че една съставка – глицерин може да реши

...
Знаете ли, че една съставка – глицерин може да реши
Коментари Харесай

Глицерин – 10 ползи и рецепти за красота

Знаете ли, че една съставна част – глицерин може да реши голям брой кожни проблеми? Да! Това е една от най-широко употребяваните съставки в промишлеността за грижа за кожата.

Глицеринът е високоефективен овлажнител, който поддържа кожата ви хидратирана за дълго време. Така ще го намерите в артикули, дефинирани за бебета, суха, мазна, както и сензитивна кожа.

Какво е глицерин?

Глицеринът е нетоксична алкохолна течност без аромат и цвят, която нормално се намира в скотски мазнини и растителни масла. Естествен овлажнител или еликсир за кожата, глицеринът поддържа кожата ви хидратирана, мека и еластична. Той също по този начин защищава кожата ви от нездравословните агресори от околната среда, като в същото време усъвършенства нейната текстура.

Глицеринът лекува и няколко кожни болести, вариращи от суха кожа до укрепване на рани. Съставката има капацитет да усъвършенства и цялостното ви вътрешно здраве.

Предимства от потреблението на глицерин върху лицето

Глицеринът е високоефективен овлажнител, който поддържа кожата ви хидратирана за дълго време. Той е некомедогенен, не провокира алергия, наличен и естествено извлечен най-вече от растителни източници.

Някои от преимуществата, които глицеринът предлага за вашата кожа са:

1. Овлажнява кожата

Използването на глицерин може да усъвършенства равнищата на мокрота на кожата ( 1 ). Той притегля влагата от околната среда и я улавя в кожата ви, с цел да наподобява здрава, мека и хидратирана. ( 2 )

Вижте още:

2. Защитава и лекува

Глицеринът защищава кожата от дразнители и външни замърсители. Той също по този начин оказва помощ за увеличение на клетъчния оборот, който играе основна роля в заздравяването на рани. ( 3 )

3. Има свойства срещу стареене

Глицеринът може да забави процеса на стареене на кожата ви и да я резервира стегната и без бръчки за по-дълъг интервал от време. ( 4 )

4. Може да лекува екзема и атопичен дерматит

Овлажняващите и хидратиращи свойства на глицерина оказват помощ за усмиряване на сухата кожа. Изследванията демонстрират, че кремовете, съдържащи глицерин, могат да лекуват екзема и атопичен дерматит. ( 5 )

5. Възстановява кожната преграда

Глицеринът, когато се употребява с хиалуронова киселина, работи като средство за възобновяване и отбрана на кожната преграда.

6. Създава успокоителен резултат върху кожата

Ако имате сензитивна кожа, растителният глицерин може да бъде идеалният избор. Той е гальовен към сензитивната кожа и оказва помощ за понижаване на краткотрайния кожен дискомфорт.

7. Предотвратява акне

Освен мощните овлажняващи и хидратиращи свойства, глицеринът не съдържа масла и не е комедогенен. Ето за какво е отличен овлажнител за мазна и склонна към акне кожа. Той оказва помощ да се предотврати запушването на порите, като се изключи че успокоява съществуващото акне, с цел да предотврати по-нататъшното му разпространяване.

8. Образува предпазен пласт

Едно от най-невероятните преимущества на потреблението на глицерин върху лицето е, че той оказва помощ за удебеляване на епидермалния пласт на кожата ви, като образува предпазен пласт. Това оказва помощ да се предотврати загубата на влага и да се защищити от нездравословните детайли на околната среда.

9. Има свойства на слънцезащита

Глицеринът работи като преграда против нездравословните слънчеви лъчи и замърсителите на околната среда, заради което може да се употребява като мек слънцезащитен крем. Ако към този момент имате загар, можете да употребявате глицерин, с цел да възстановите първичния си звук на кожата. Глицеринът работи, като отстранява замърсяванията, запушени в порите и изсветлява тена на кожата ви.

10. Премахва мъртвата кожа

Глицеринът отстранява мъртвите кожни кафези от кожата, като разгражда протеините в тях. По този метод оказва помощ за генерирането на нови кожни кафези, като по този метод ви дава чиста и здрава кожа.

Можете ли да нанесете глицерин непосредствено върху лицето си?

Според научни проучвания глицеринът е безусловно безвреден за приложимост върху лицето. Той се употребява необятно в няколко крема за лице и почистващи препарати. Въпреки това, глицеринът елементарно притегля и всмуква влагата, праха и замърсяването, което може да аргументи раздразнение на някои хора. Следователно, в идеалния случай би трябвало да разредите суровия глицерин във вода или розова вода, преди да го нанесете върху лицето си.

Как да употребявате глицерин върху лицето си?

Стана ясно, че глицерина е много потребен за здравето и положителния външен тип на кожата, остана да разберете и по какъв начин да го употребявате върху лицето си.

1. За измиване на лицето

Глицеринът отстранява мръсотията и замърсяванията, насъбрани по кожата ви. Работи и като чудесно средство за унищожаване на грим.

  1. Изплакнете лицето си с вода;
  2. Вземете малко глицерин върху памучен тампон и го нанесете върху лицето си;
  3. Избягвайте контакт с очите и устата;
  4. Оставете го да попие в кожата;
  5. Измийте го след няколко минути.

2. Като тонер

Глицеринът стяга порите ви. Използването му като тоник може да направи чудеса с кожата ви. Уверете се обаче, че не употребявате прекалено много от него.

  1. Добавете няколко капки глицерин към половин чаша розова вода;
  2. Внимателно го нанесете върху кожата си, преди да нанесете овлажнителя.

3. Като овлажнител

Глицеринът работи като отличен натурален овлажнител за вашата кожа, когато се разрежда с вода и други съставки.

  1. Измийте добре лицето си с мек почистващ препарат;
  2. Нанесете деликатно овлажнителя въз основата на глицерин върху всички области на лицето си;
  3. Уверете се, че не му позволявате да влезе в очите ви;
  4. Можете също по този начин да си извършите овлажнител, като смесите глицерин с бадемово масло и 2 капки етерично масло.

4. Като еликсир за устни

Глицеринът е гальовен и овлажняващ, изключително подобаващ за напукани устни.

  1. Смесете глицерин с масло от ший, какаово масло или кокосово масло;
  2. Нанесете го върху устните си след почистване;
  3. Оставете го за една нощ.

5. Като почистващо средство

Глицеринът е ефикасна съставна част в почистващите препарати, защото работи в допълнение, с цел да поддържа влагата в кожата ви и да предотврати всяко раздразнение на кожата по време на процеса на разчистване.

  1. Смесете 3 чаени лъжички мляко с 1 чаена лъжичка глицерин;
  2. Нанесете това върху цялото лице и го оставете да попие;
  3. Измийте го на идната заран.

6. Като подхранваща маска

Глицеринова маска за лице задържа влагата и дейно успокоява сухата кожа.

  1. Смесете 3 чаени лъжички бяла каолинова глина с ½ чаена лъжичка бентонитова глина;
  2. Към него прибавете ½ чаена лъжичка растителен глицерин, 5 чаени лъжички вода и 2 капки етерично масло от здравец;
  3. Нанесете маската върху лицето си с кръгови движения;
  4. Оставете да изсъхне напълно;
  5. Измийте.

7. Като маска срещу стареене

Маска срещу стареене, съдържаща глицерин, балансира тена на кожата и оказва помощ за понижаване на бръчките.

  1. Разбийте едно яйце, до момента в който стане на пяна;
  2. Към него прибавете по 1 чаена лъжичка растителен глицерин и мед;
  3. Нанесете го върху лицето си с кръгови движения;
  4. Оставете го за към 20 минути;
  5. Измийте със студена вода и подсушете;
  6. Нанесете овлажнител.

Предпазни ограничения и препоръки за потребление на глицерин върху кожата ви

  • Въпреки че глицеринът е гальовен към кожата, се предлага да се организира тест за алергия, преди да го приложите върху лицето си. Разредете глицерин в розова вода и нанесете сместа върху вътрешната част на ръката си. Изчакайте 24 часа. Ако кожата ви не изпитва алергични реакции, безвредно е да нанесете и върху лицето си.
  • Ако имате чувствителна кожа, уверете се, че не употребявате глицерин непосредствено върху кожата си. Винаги го разреждайте.
  • Глицеринът може да аргументи слънчева сензитивност. Препоръчително е да употребявате глицерин вечер преди лягане. Ако го употребявате денем, нанесете слънцезащитен крем, преди да излезете.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР