Знаем за ползите на чесъна, но дали сме запознати с

...
Знаем за ползите на чесъна, но дали сме запознати с
Коментари Харесай

Чесънът може да крие опасност за здравето! Ето в кои случаи!

Знаем за изгодите на чесъна, само че дали сме осведомени с обстоятелството, че може да крие заплаха за здравето…

Да, чесънът съдържа летливи субстанции, които убиват бактериите и оказват помощ в битката с инфекциозните болести. Смята се също, че чесънът укрепва сърцето, тонизира кръвоносните съдове и има доста други потребни свойства. Но прекомерната консумация на чесън може да бъде рискова.

Оказва се, че преди хилядолетия индийските лечители по някакъв метод са разкрили, че чесънът е токсичен. През 20-ти век това било доказано от европейски и американски учени.

Защо чесънът е толкоз рисков за човешкото здраве?

1. Опасност за мозъка.

Чесънът буквално убива мозъчните кафези, бързо прониквайки през кръвно-мозъчната преграда. Той също по този начин неотложно понижава реакциите 3 пъти, тъй че не се предлага на пилотите да ядат храна с пикантната фалшификация преди хвърчене. А обикновените граждани не би трябвало да прекаляват с чесъна, в случай че не желаят да ускорят развитието на сенилна деменция.

2. Опасност за храносмилателната система.

Веществата, които причиняват парене на езика, до момента в който ядете чесън, по същия метод засягат деликатната лигавица на стомаха и червата. Колкото по-пикантен е чесънът, толкова по-силни са нездравословните му резултати. В последна сметка това води до пептична язва, а в най-лошия случай до перфорация (нарушаване целостта на лигавицата) на чревните стени и вътрешни кръвоизливи.

3. Ролята на чесъна при ботулизъм.

Причинителят на това съществено заболяване има общо с чесъна. Причината е в специфичния сулфурен характер на чесъна. Ако държите сурова глава от този зарзават в слънчогледово олио при стайна температура, ще се образуват клостридии, сходни на тези при ботулизма.

4. Чесънът вреди при кървене.

Пациентите с кървене или приемащи разреждащи кръвта медикаменти като варфарин обикновено трябва да не помнят за чесъна до цялостно възобновяване. Този зарзават има анти-тромбоцитни свойства, които могат да доведат до увеличение на кървенето.

Вижте още: Излекувайте рак на матката с рецепта от 3 мощни съставки

5. Опасност за кожата.

Ако кожата има микро прорези и други рани, не докосвайте чесън. Той може да аргументи силно дразнене до изгаряне, а при сензитивните хора – даже алергии и утежняване на дихателната система. Така, че с чесъна несъмнено би трябвало да бъдете деликатни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР