Знаем, че сте на диета, затова не ви носим питки,

...
Знаем, че сте на диета, затова не ви носим питки,
Коментари Харесай

Пухкави цветчета тип закрита пица

Знаем, че сте на диета, по тази причина не ви носим питки, а ароматни цветчета

Необходими Продукти

артикули за тестото


● прясно мляко - 400 мл
● яйца - 2 бр. (единият жълтък за намазване)
● кисело мляко - 2 с.л.
● олио - 3 с.л.
● квас - 1/2 кубче прясна
● захар - 2 с.л.
● сол - 1 с.л.
● брашно - 1 кг
● масло - 1/2 пакетче (за намазване на корите)

артикули за плънката


● шунка - 300 г (на Кен)
● кашкавал - 150 г
● топено сирене - 100 г
● кетчуп
● самардала

за намазване


● жълтъци - 1 - 2 бр.
● прясно мляко - 2 ч.л.
● олио - 1 с.л.
● семена - микс за поръсване

Начин на подготвяне

В керамична купичка сложете половината кубче квас, сипете захарта и хубаво разтъркайте с лъжицата, би трябвало да се получи течна консистенция. Добавете една чаша от топлото мляко, само че не доста горещо с цел да не пресечете маята, разбъркайте и поръсете с брашно - толкоз, едвам се покрие и не се вижда течността.

Покрийте с една паница и оставете настрани да се задейства. Пресейте брашното и към него прибавете солта, направете кладенче и също дръпнете настрани, до момента в който разбиете яйцата с киселото мляко и останалото прясно мляко, олио. В кладенчето започнете да сипвате от млечната примес, като непрекъснато разбърквате, изсипвате и задействаната квас, бъркате с огромна лъжица до момента в който можете.

Започвате да месите с ръце и прибавяте по малко от пресятото брашно, толкоз че като съберете тестото на топка и набодете с пръст да стартира да се връща, а не да остане или да лепне. Така по този метод ще разберете дали е нужно още брашно на тестото.

Преместете тестото в купа намазана с олио, тестото също го намажете и покрийте с забрадка, сложете го в топло помещение да шупва. От готовото тесто започнете да оформяте топки колкото дребна ябълка, всяка топка разточвате на дребна обла кора. Взимате една кора по средата, поставяте парче от шунката, което е нарязано не доста фино.

Кашкавала и топеното сирене нарязвате на части и върху шунката слагате по парче кашкавал и топено сирене, в случай че обичате повече да доминира единия артикул наблегнете на него. Добавете от кетчупа и поръсете със самардала. Намажете краищата на облата кора с разтопено масло и дръпнете настрани.

Другата обла кора набрашнете с повече брашно и с ролер за тесто оформете, с цел да получите решеткова кора, сложете върху предната и леко притиснете краищата, с цел да се слепят с маслото, разрежете на осем елементи както се вижда от фотографията. Всяко настрана листенце прищипете с пръсти изпод, с цел да получите листенцата на цветето.

Така процедирайте с всички кори и две по две ги съберете, завършените цветчета сложете в тави покрити с хартия за печене, покрийте ги и оставете да втасат. Когато удвоят размера си ги намажете с разрушения жълтък, мляко и олио. С микса от семена поръсете единствено към центъра на цветчето.

Загрейте фурната на 170 градуса, сложете първата тава, от това тесто излизат много цветчета по тази причина ще би трябвало да си приготвите най-малко три или четири тави. Печете ги до прекрасен златист цвят, в случай че е нужно или се съмнявате дали са изпечени добре, можете да пробвате с дървено шишче.

След изпичането им ги прехвърлете на решетка с цел да изстиват без да се запарват. Още топли ги намажете с масло за усет и искра. Тази рецепта е подобаваща за детски рожден ден и други мотиви, закуски.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР