Знаем, че самата вкусна храна ви прави малко по-щастливи! А

...
Знаем, че самата вкусна храна ви прави малко по-щастливи! А
Коментари Харесай

6 храни, които ще ви направят по-щастливи

Знаем, че самата вкусна храна ви прави малко по-щастливи! А продуктите от листата по-долу ще ви оказват помощ да се ободрите, в случай че сте съществено обезпокоени от непрекъснат стрес, чувствате се неспокойни и раздразнителни. 
Яйца
Яйцата са превъзходен източник на протеин! Яжте ги на закуска и ще имате силата да започнете деня си идеално. В скорошно изследване учените откриха по какъв начин три яйца дневно въздействат на тялото. Оказа се, че включването им в диетата оказва помощ за понижаване на равнището на " неприятния " холестерол в кръвта, има удобен резултат върху положението на сърцето и кръвоносните съдове и даже оказва помощ за загуба на тегло. Жълтъците са богат източник на биоактивни хранителни субстанции и съединения, които въздействат на метаболитното здраве, липидния метаболизъм и имунната функционалност.
Ядки
Знаете ли, че орехите са богати на триптофан, който предизвиква производството на хормона на щастието серотонин? За този резултат специалистите предлагат да се ядат единствено по 100 грама орехи дневно. Алтернатива може да бъде шепа бадеми, които предизвикват производството на различен хормон - допамин, който също може да усъвършенства настроението ви. Една порция ядки дневно ще ви помогне да се отървете от тъгата и ще ви направи по-щастливи.
Горчив шоколад
Шоколадът освен е богат на антиоксиданти, само че и може да понижи тревогата. Поглезете се с парче мрачен шоколад; тази здравословна опция на торти и сладкиши ще ви помогне да ограничите апетита си за сладко и ще бъде от изгода за тялото ви. И самият факт за изгодите от шоколада не ви ли кара да се усмихвате предостатъчно?
Сьомга
Сьомгата е един от най-достъпните и известни източници на омега-3 мастни киселини. И оказват помощ за предаването на мозъчни сигнали, които непосредствено контролират настроението ви. Смята се, че постоянната консумация на сьомга и други храни с високо наличие на омега-3 мастни киселини оказва помощ за попречване на меланхолия. Предлагаме ви да го ревизирате! Виктория Бекъм не е единствената, която всеки ден яде риба на пара.
Спанак
Спанакът съдържа фолиева киселина, витамин В, който съгласно учените усъвършенства настроението. Освен това е отличен източник на желязо, което оказва помощ за доставянето на О2 до вашите кафези. Заедно с витамини от група В и желязо, спанакът е богат на антиоксиданти, което значи, че защищава мозъчните кафези от резултатите на свободните радикали. Това ще понижи неналичието на сила и измененията в настроението.
Кисело мляко
Пробиотиците, съдържащи се в киселото мляко, оказват помощ за възстановяване на настроението ви. Независимо дали е дресинг за салата или лек десерт, то е с високо наличие на калций и доста повече протеини от елементарното мляко. Това ще помогне на мозъка ви да освободи невротрансмитери, които ще подобрят настроението ви и ще ви създадат малко по-щастливи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР