Значително е нараснал броят на българските граждани, посещаващи Одрин през

...
Значително е нараснал броят на българските граждани, посещаващи Одрин през
Коментари Харесай

Голям БГ екшън в Одрин! Какво направи Ердоган

Значително е повишен броят на българските жители, посещаващи Одрин през уикендите, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган позволи на българите да пътуват в Турция единствено с персонални карти.

" По към 20 хиляди български туристи посещават Одрин в почивните дни. Преди публикуването на президентския декрет броят им варираше сред 12 и 16 хиляди седмично. Те способстват в огромна степен за развиването на града от икономическа позиция ". Това съобщи ръководителят на търговско-промишлената палата в града Реджеп Зъпкънкурт пред публицисти.

Увеличен е и броят на еднодневните туристи, които идват заран в града за покупки и се връщат вечерта.

Българите харчат приблизително сред 100 и 150 евро на човек за покупки и храна в града. Пълнят пазарските чанти с хранителни артикули, хигиенични продукти. По пазарите звучи единствено българска тирада, защото локалните търговци са понаучили български изрази.

" Добре че са българите, в случай че не са те, ще бъдем доста зле. В същото време и комшиите са доста удовлетворени, споделят, че извършването на покупки при нас им излиза по-евтино поради поевтиняването на турската лира. И ние сме удовлетворени, тъй като станаха избавителен пояс за търговията ", споделя Мухаррем Гюнеш, продавач на петъчния пазар Улус, представен от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР