Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието са

...
Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието са
Коментари Харесай

Бозуков откри злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието

Злоупотреби за десетки милиони при публични поръчки в земеделието са разкрили от отрасловото министерство, заяви пред публицисти земеделският министър Христо Бозуков.

Данни за несъответствия са изпратени до прокуратурата и Агенцията за държавна финансова ревизия.

Редица пропуски при провеждането на публичните поръчки има във всяка организация и всяко комерсиално сдружение, а общо средствата от злоупотребите се пресмятат на десетки милиони, акцентира служебният министър Христо Бозуков.

"Например, доста необичайно в Българската организация по сигурност на храните съвсем всички функционалности, които би трябвало да се извършват от самата организация, са превъзлагали на външни сдружения и то за много пари ", изясни той.

Министър Бозуков заяви, че в края на юли ще стартира приемането на документи за финансиране по две ограничения в помощ на компаниите в лозаровинарския бранш. Общият бюджет, от който ще могат да се възползват те, е близо 56 милиона лв.. Завършвайки мандата си служебният екип ще остави като завещание на идващия напълно нов закон за кооперирането като едно от приложенията му ще е във връзка с лозарството и винарството. Положени са и основите за нов гаранционен фонд за дребните и междинни лозапроизводители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР