Злополучният участник в Биг Брадър 4 Даниел Делчев, който изчезна

...
Злополучният участник в Биг Брадър 4 Даниел Делчев, който изчезна
Коментари Харесай

Брадъра Даниел проплака от пандиза в Дубай: Върнете ми дюшека, не искам да спя върху мишките и плъховете!

Злополучният участник в „ Биг Брадър ” 4 Даниел Делчев, който изчезна безследно в Дубай, а по-късно се оказа тикнат в арабски затвор, след към месец към този момент може би ще си е в България. Почти 10 месеца изкараха Даниел, Вилиана Янкова и Юрий Байрактаров в централния затвор на Абу Даби, преди този момент в пандел от частен вид със непоколебим режим на надзор. На 30 юни е последното правосъдно дело против тримата българи, арестувани по незнайни за в този момент аргументи в дубайски хотел, броени часове след идване в емирството при започване на октомври 2017 година Очаква се те да бъдат освободени поради незадоволителна информация за осъществяване на закононарушение, написа „ Уикенд “.

Миналата седмица стана ясно, че Делчев най-накрая се е съгласил на преводач в залата. Когато органите на реда го извели за разпит, той крещял на български език: „ Моля ви, върнете ми дюшека. Не желая да дремя непосредствено върху мишките и плъховете ”.

Младият мъж упорствал за по-човешки условия за живот в килиите. Той и търновецът Юрий Байрактаров обитавали килии, в които липсвали обикновени хигиенични условия. Често пъти даже нямало възглавници и завивки, с които да се завиват нощем. Компания им правили гризачи, а момчетата се тормозили, че като нищо могат да пипнат заразна болест.
Човек от консулството ни в Дубай разговарял с всеки един от арестуваните, само че защо тъкмо са арестувани, се пази в загадка. У нас към момента тече развой по издирването на тримата и евентуално това е повода за мълчанието. Запознати с сходен тип истории издават, че евентуално на 30 юни ще бъдат освободени, а до две седмици по-късно докарани в България.
Въпреки това Даниел Делчев е упорствал за нова среща с човек от консулството, пред който да се показа за изискванията в килията. Той не разполага с финансови средства и това е единствената причина до в този момент да не се свърже с другари в родината си , чиито телефонни номера от дълго време е запаметил наизуст. Притеснявал се, че може да получи здравословен проблем, в случай че продължава да живее в бедност, изтезания и друг вид унижения. За него и Юрий дюшекът бил същински разкош. Психически се чувствал добре.
Байрактаров също нямал връзка със сестра си по финансови аргументи . За разлика от Даниел той и различен път бил пътувал до Дубай по бизнес, без да бъде конкретизирано в какво тъкмо се е изразявал бизнеса му. Вилиана Янкова е с максимален опит в живота на емирствата . Почти 20 години тя работела като преводач и екскурзовод на съветски групи, продавала яхти и била щастливо омъжена за ливанец, от който има две деца. Тя взема решение да подаде ръка на Дидо, който е уверен, че татко му е арабски шейх, за малко обитавал в социалистическата ни татковина при започване на 80-те години на предишния век.
Дидо , чиито прякор е Шейха, поради детската му фантазия един ден да стисне ръка на заможния си татко, и Вилиана отпътували за Дубай на 7 октомври 2017 година, а ден по-късно се изпарили. В продължение на 5 месеца от нашенците нямаше ни новина, ни кост. Версиите за неизвестността им бяха десетки – като се почне от това, че може да са станали жертва на трафик на органи, та до бачкане по градежи с отнети персонални карти и всевъзможен тип документи. В последна сметка след интензивно търсене на служители на реда от столично РПУ и по информация на Интерпол брадърът и другарите му бяха открити в място за отнемане от независимост, при непоколебим тъмничен режим . Сградата била от „ частен” вид и се намирала край Абу Даби. Тримата били на непоколебим режим. Държани ги с дни в изолатор.
Вилиана оповестила гладна стачка в символ на митинг за изискванията на пребиваването им в ареста . Няколко дни не поставила залък в устата си и била пред пристъп, когато в килията я навестил доктор, извикан от съкилийничките й. Тя разказала, че няма да престане да гладува, в случай че не ги реалокират в естествен затвор. Дни по-късно тримата се озовали в централния затвор на Абу Даби, където към този момент се чувствали по-добре и им била дадена опция да се свържат с околните си при изискване, че имат пари, с които да заплатят телефонните диалози от панделата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР