Районен съд - Варна осъди 37-годишен мъж за кражба от

...
Районен съд - Варна осъди 37-годишен мъж за кражба от
Коментари Харесай

Нелепа грешка вкара 37-годишен обирджия от Варна в затвора

Районен съд - Варна осъди 37-годишен мъж за кражба от цех. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия и съкращаване с 1/3 на наложеното наказване. Така за осъществената кражба, съдът осъди 37-годишния обвиняем на 8 месеца отнемане от независимост, което наказване да бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим.

Кражбата е осъществена в интервала 20 -22 май 2022 година, от склад на варненски цех, 

при изискванията на продължавано закононарушение. Деянието е осъществено в дребните часове на нощта посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел - разтрошаване на прозорец. Първоначално на 20-ти май 2022 година подсъдимият проникнал през счупения от него прозорец в склад, където се съхранявали радио-технически елементи и взел куплунги, само че бързайки да напусне с откраднатото изгубил мобилния си телефон и якето.

Два дни по-късно той още веднъж проникнал по същия метод в склада и лишил още куплунги (общо 50 броя за двата дни), като дейностите му били регистрирани от видеоохранителни камери на завода. Причинените от действието вреди не са възобновени.

37-годишният мъж има предишна съдимост. Той бе наказан да заплати направените по делото разходи. Присъдата Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период пред ВОС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР