Златото поскъпна в началото на търговията в понеделник до нов

...
Златото поскъпна в началото на търговията в понеделник до нов
Коментари Харесай

Златото поскъпва до нови исторически нива

Златото нарастна при започване на търговията в понеделник до нов рекорден връх на фона на упованията, че Фед на Съединени американски щати ще стартира да намалява лихвите през юни - тези прогнози като че ли бяха подсилени от оповестените в края на предходната седмица данни за закъснение на американската инфлация, съобщи Българска национална телевизия.

Фючърсите на благородния метал нарастнаха за първи път в историята към 2 265 $ за една унция, задълбочавайки внезапното възходящо придвижване от миналата седмица и откакто март златото означи най-силен едномесечен ценови напредък от повече от три години насам, а през първото тримесечие нарастна с над 9%.

Силното повишаване на златото от средата на февруари насам е подхранвано както от засилващите се упования за идно понижаване на лихвите, по този начин и в резултати на негови покупки от водещи централни банки, като китайската, както и вследствие на мощното му търсене като " инвестиция-убежище " предвид на серията геополитическите напрежения основно в Близкия Изток (войната на Израел с " Хамас " в Газа) и войната на Русия в Украйна.

След петъчните едва инфлационни данни от Съединени американски щати, възможностите за първо намаление на главната рента на Фед към този момент се правят оценка на към 70%.

Трябва да се има поради, че по-ниските лихвени проценти понижават различните разноски за владение на златни кюлчета, увеличавайки тяхната капиталова стойност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР