Златото достигна нов рекорден връх, тъй като инвеститорите са все

...
Златото достигна нов рекорден връх, тъй като инвеститорите са все
Коментари Харесай

Цената на златото достигна нов рекорд

Златото доближи нов рекорден връх, защото вложителите са все по-уверени, че Федералният запас ще понижи лихвените проценти тази година, даже откакто данните демонстрираха леко покачване в основния отчет за инфлацията, съобщи Агенция Франс Прес.


Благородният метал се радва на мощен интерес към покупките през тази година, защото централната банка на Съединени американски щати загатва за облекчение на изискванията за кредитиране.

На 1 април той доближи нов връх от 2 265,73 $, по данни на „ Блумбърг “.

На 29 март деликатно следеният показател на разноските за персонално ползване - пожеланият от Федералния запас измерител на инфлацията - сподели малко покачване на годишна база през март по отношение на февруари, макар че главният индикатор леко се намали.

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл съобщи, че отчетът е " значително в сходство с нашите упования " и че вземащите решения са на път да реализират дълготрайната си цел за инфлация от 2%.

Той добави, че въпреки последните данни за инфлацията да са по-високи, в сравнение с Фед би желал, данните за февруари " несъмнено са по-скоро в сходство с това, което желаеме да забележим ".

Данните наподобява не оказаха огромно въздействие върху упованията на трейдърите за понижаване на лихвените проценти през юни, макар че Пауъл предизвести, че е малко евентуално те да паднат до равнищата, следени след международната финансова рецесия през 2008 година

Към възходящия напън върху цените се прибавя и търсенето му като несъмнено леговище по време на разтърсвания заради възходящото геополитическо напрежение, обвързвано с опасенията, че войната на Израел против Хамас в Газа ще се популяризира още повече.

Въздушен удар в Ливан на 31 март разпали в допълнение напрежението, като Израел съобщи, че пълководец на ракетно поделение на Хизбула е бил " премахнат ".

От месеци Израел и подкрепяната от Иран формация съвсем всеки ден си разменят трансграничен огън.

Търговците наблюдават деликатно и развиването на дългогодишния спор в Украйна.

Тъй като кюлчетата не генерират никаква рента, те печелят, когато централните банки понижават разноските по заемите, тъй като статутът им на несъмнено леговище ги прави по-привлекателни за вложителите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР