Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата е сред неутешимо скърбящите

...
Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата е сред неутешимо скърбящите
Коментари Харесай

Златко Баретата ще пази вдовицата на Алексей Петров?

Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата е измежду неутешимо скърбящите за Алексей Петров след показния му разстрел.

 

Двамата бяха сътрудници в отряда на баретите преди 1989 година, а в следствие и съдружници в силовото обезпечаване. Именно Баретата е бил измежду първите обадили се на вдовицата на Трактора – Ива Павлова, с цел да изразят състрадание и да й окажат морална поддръжка.

 

Той й предложил каквато пожелае помощ, включително негови хора да поемат краткотрайна защита над фамилията й. Други пък означават, че след кончината на някогашната барета, Златомир Иванов прекъснал ваканцията си на къмпинг „ Гардения “ край Лозенец и незабавно се прибрал със фамилията си в София.

Припомняме, че Баретата бе и на погребението на Алексей Петров, което се състоя в четвъртък в частното гробище в столичния квартал „ Бояна “.

 

През 90-те години на предишния век двамата бяха съдружници в охранителното сдружение „ Аполо и Болкан “, което се съревноваваше с мутренските групировки ВИС-2, СИК и „ Корона Инс “ на Иво Карамански. Макар в следствие да разтуриха орталъка, резервираха околните си другарски връзки.

 

През лятото на 2008 година, когато Трактора бе назначен за консултант на Петко Сертов в ДАНС, Баретата бе привикан на сказка в Агенцията в миг, в който бе разследван като един от босовете на дрогата в София. Месеци по-късно – на 05.02.2009 година, Баретата избра да се съобщи на Алексей Петров в ДАНС, защото в последно време „ арестантите в Министерство на вътрешните работи умирали “. Мълвата носи, че Трактора е избавил живота на Баретата със задържането му, защото бил поръчан за острел от конкурентен наркобос.

 

Припомняме, че през 2013 година Баретата бе зрелищно прострелян с 4 патрона в центъра на София – на стълбите на Съдебната палата, до момента в който влизаше в съда по делото за опиати. Само две години по-късно Трактора пък оцеля при атентат с гранатомети, изстреляни по колата му в столичния кв. „ Кръстова вада “. Оперативните сведения в службите сочат, че поръчителят на атентатите против Баретата и Трактора, е еднакъв.

Инфо: Уикенд

Тагове: Златко Баретата Златомир Иванов Златомир Иванов – Баретата Алексей Петров Трактора вдовица Ива Павлова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР