Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата е сред неутешимо скърбящите

...
Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата е сред неутешимо скърбящите
Коментари Харесай

Златко Баретата пази семейството на Алексей Петров

Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата е измежду неутешимо скърбящите за Алексей Петров след показния му разстрел. Двамата бяха сътрудници в отряда на баретите преди 1989 година, а в следствие и съдружници в силовото обезпечаване. Именно Баретата е бил измежду първите обадили се на вдовицата на Петров – Ива Павлова, с цел да изразят състрадание и да й окажат морална поддръжка, написа най-тиражният столичен в. „ Уикенд “.

Барета предложил на Ива каквато пожелае помощ, включително негови хора да поемат краткотрайна защита над фамилията й. Други пък означават, че след кончината на някогашната барета, Златомир Иванов прекъснал ваканцията си на къмпинг „ Гардения “ край Лозенец и незабавно се прибрал със фамилията си в София.

Златкобе и на погребението на Алексей Петров, което се състоя в четвъртък в частното гробище в столичния квартал „ Бояна “.

През 90-те години на предишния век двамата бяха съдружници в охранителното сдружение „ Аполо и Болкан “, което се съревноваваше с мутренските групировки ВИС-2, СИК и „ Корона Инс “ на Иво Карамански. Макар в следствие да разтуриха орталъка, резервираха околните си другарски връзки.

През лятото на 2008 година, когато Петров бе назначен за консултант на Петко Сертов в ДАНС, Баретата бе привикан на сказка в Агенцията в миг, в който бе разследван като един от босовете на дрогата в София. Месеци по-късно – на 05.02.2009 година, Баретата избра да се съобщи на Алексей Петров в ДАНС, защото в последно време „ арестантите в Министерство на вътрешните работи умирали “. Мълвата носи, че Алексей Петров е избавил живота на Баретата със задържането му, защото бил поръчан за острел от конкурентен наркобос.

През 2013 година Баретата бе зрелищно прострелян с 4 патрона в центъра на София – на стълбите на Съдебната палата, до момента в който влизаше в съда по делото за опиати. Само две години по-късно Петров пък оцеля при атентат с гранатомети, изстреляни по колата му в столичния кв. „ Кръстова вада “.

Оперативните сведения в службите сочат, че поръчителят на атентатите против Баретата и Петров, е еднакъв.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР