Златомир Иванов – Баретата е бил информиран от висок източник

...
Златомир Иванов – Баретата е бил информиран от висок източник
Коментари Харесай

Катя Илиева: Златко Баретата е знаел за акцията на МВР след отвличането на Адриан Златков


„ Златомир Иванов – Баретата е бил осведомен от висок източник в Министерство на вътрешните работи за подготвяните от тях дейности по отношение на отвличането на Адриан Златков ”, сподели в ефира на Бтв журналистът Катя Илиева, която е работила и в ГДБОП в продължение на седем години.

„ В шест часа сутринта той е бил подготвен, с багаж и юрист, отворил е вратата, споделил е „ добър ден ” на служителите на реда. Твърди се, че той е знаел тъкмо какъв брой адреса би трябвало да бъдат тествани ”, добавя още Илиева, предава Бтв.

Според нея делото против четиримата души, арестувани по отношение на отвличането на Адриан Златков, няма да продължи дълго.

„ Това, което се разбра в правосъдната зала е, че са събрани косвени доказателства. Някои специалисти споделят, че не са прави по този начин, изключително що се касае до тежко закононарушение като отвличането ”, добавя Илиева.

Тя напомни следствието против бандата на „ Наглите ”, когато първо са събрани директните доказателства и чак тогава са осъществени арестите.

„ Когато се работи по-рано в сравнение с би трябвало, тогава и събирането на директни доказателства клони към нула. Няма да е изненада за мен, в случай че на идващото съвещание тази група бъде пусната на независимост ”, разяснява Илиева.

Журналистът разяснява и информацията, че арестуваният и освободен под гаранция кмет на Септември – Марин Рачев е разполагал със информации от ДАНС.

„ Там има така наречен „ брокери ” – търговци на информация. Много хора, които са на оперативно равнище, вършат следствия, доближават до основна информация, тя стига до началниците и те просто я продават ”, разясни Илиева.

Тя добави, че сходни документи могат да бъдат открити и в доста други кметове.

По повод убийството на предприемача Петър Христов, Илиева разясни, че в края на предходната година той е закупил две каменни кариери на стойност 2 млн. евро дружно с хора на Делян Пеевски и Валентин Златев. С тях е трябвало да се реализира строителството на Автомагистрала „ Хемус ”.

„ Хора, близки до Петър Христов споделят, че службите би трябвало да се поинтересуват от сходна договорка ”, добавя Илиева.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР