Златното момиче на Бургас - олимпийският шампион Стефани Кирякова пристигна

...
Златното момиче на Бургас - олимпийският шампион Стефани Кирякова пристигна
Коментари Харесай

Бургас посрещна златната Стефани Кирякова

" Златното момиче " на Бургас - олимпийският първенец Стефани Кирякова дойде в родния си град. Тя бе посрещната, единствено седмица, откакто дружно с ансамбъла ни по художествена гимнастика сграбчиха златните медали на Олимпиадата в Токио.

На сцената Стефани застана до кмета Димитър Николов, родителите и треньорите си. Стотици хора, горди с триумфа ѝ, пристигнаха в центъра на града, с цел да я поздравят персонално.

Преди спечелването на олимпийската купа в Токио Стефани е била възпитаничка на бургаския клуб по художествена гимнастика " Черноморец ".

20-годишната Стефани Кирякова ще бъде удостоена със званието " почетен жител на Бургас ".



" Изключително съм щастлива да бъда в Бургас и на това прелестно място. Времето минава, само че страстите към момента не отминават. Едно голямо " Благодаря ". Просто в никакъв случай нямаше да стигна дотук, в случай че целият екип не бяха работили с мен. От всеки съм взела по малко и триумфът ни е общ! ", показа Стефани Кирякова.

" Това си беше едно Божие знамение за цяла България, за цялата наша българска художествена гимнастика ", добави бащата на Стефани Радослав Киряков.

" Винаги помня по какъв начин преди 15 години тя пристъпи в залата като едно малко ангелче. Още първоначално беше работлива, надарена и показваше, че това дете има бъдеще! ", сподели още първият треньор на Стефани Кирякова - Ани Бошева.

Репортер: Елиана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР