Златните момичета“ Анелия Раленкова, Диляна Георгиева, Лили Игнатова, Бианка Панова,

...
Златните момичета“ Анелия Раленкова, Диляна Георгиева, Лили Игнатова, Бианка Панова,
Коментари Харесай

Мондиал събира 74 наши световни шампионки в гимнастиката

„ Златните девойки “ Анелия Раленкова, Диляна Георгиева, Лили Игнатова, Бианка Панова, както още 70 наши международни шампионки ще събере мондиала в София през септември.
За първи път от 31 години страната ни ще бъде хазаин на съревнование от сходен сан в този спорт. Затова и уредниците от родната федерация дават обещание впечатляващо посрещане.
„ Ще съберем освен безспорните ни шампионки през годините – пет в самостоятелното и 7 тима в ансамблите, само че и всички, които са спечелили международни трофеи на уредите – съобщи Илиана Раева, ръководител на централата ни. – А те се оказаха много – 74. Някои от тях идват от разнообразни точки на света. Бианка Панова, да вземем за пример, която е вписана в Рекордите на Гинес с максимален брой оптимални оценки от международното Варна-87, идва от Сингапур. За всички тях ще бъде изработен филм, както и издадена книга. “

За шампионата идват състезателки от 54 страни, като се чака удостоверение от още две страни. От тях 176 гимнастички ще започват в самостоятелното, а 36 ансамбъла ще си оспорват медалите.
„ Всеки един хазаин се старае да покаже страната си по най-хубавия метод и ние ще създадем
 Капитанката Невяна Владинова обича постоянно да се майтапи в сложни моменти, само че напълно съществено разгласи че всички девойки са подготвени да покажат най-хубавото от себе си на международното. Капитанката Невяна Владинова обича постоянно да се майтапи в сложни моменти, само че напълно съществено разгласи че всички девойки са подготвени да покажат най-хубавото от себе си на международното.
същото – продължи Раева. – За състезателките, които са отпаднали, на идващия ден ще бъде проведена екскурзия, с която ще им покажем забележителностите на София. Големият прием ще бъде в резиденция „ Бояна “, а една от вечерите във Военния клуб.
Интересът от страна на чужденците е доста огромен, като най- скъпите билети към този момент за изкупени. Русия си обезпечи 60 ВИП пропуща. Японци, италианци, азербайджанци също са резервирали най-хубавите места.

Бранимира Маркова и Весела Димитрова, треньорки на самостоятелното и на ансамбъла ни, оповестиха че във Варна-87 са били измежду феновете, а в този момент за тях е сбъдната фантазия да водят девойките на мондиала.

„ Пожелавам си е да играем пред претъпкани трибуни – добави капитанката Невяна Владинова. – За нас българската аудитория е най-хубавата. И се надявам да я зарадваме с медали. “
Същевременно, Весела Димитрова разкри, че за европейското в Гуадалахара (1-3 юни) ще разчита на Стефани Кирякова, а за международното в София ще избира сред нея и контузената Теодора Александрова.
Първенството в столицата ще си има и дипломат. Трикратната безспорна международна шампионка Мария Петрова бе определена по предложение на родната федерация. „ Идеята е фенове на
 Талисманът Радина Филипова. Талисманът Радина Филипова.
гимнастиката да се допрян до нашия спорт – обясни тя. – Това ще са срещи, изявленията, демонстрации с уредите, които самата аз ще направя… “. В момента Петрова е и ръководител на техническия комитет на Европейската централа.
Бившата гимнастичка и в този момент арбитър – Радина Филипова ще е амулет на конкуренцията. В нея уредниците видяха сборен облик на златното момиче, на София и на българската кралица. И както прилича на всяко грандиозно събитие, и форума на грациите ще си има собствен химн, наименуван „ Златните девойки “ и ще се извършва от група „ Deep zone project “.
„ Изключително съм признателна на институциите, на държавното управление, което финансира шампионата на 90 % “, сподели още Раева.

Надпреварата ще бъде отразена от над 200 публицисти. А всички призьори ще получат и паметни медали, направени от сребро и позлатени в Швейцария със съдействието на Fibank, един от спонсорите на международното.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР