Златни череши заливат пазара в началото на сезона, съобщават колегите

...
Златни череши заливат пазара в началото на сезона, съобщават колегите
Коментари Харесай

Да му приседне на човек: Черешите в Пловдив струват по 75 кинта за кило

" Златни " череши заливат пазара при започване на сезона, оповестяват сътрудниците от Glasnews.bg.

Не си мислете, че черешите са позлатени - назоваваме ги " златни ", защото се продават на галактическа цена. На фона на повишаването на съвсем всички потребителски артикули, доста нарастване има и в цената на черешите.

За по 75 лв. за кг се продават първите череши на пазара в Пловдив, видя кореспондент на GlasNews.bg. Почти 80% от плодовете и зеленчуците, употребявани в България, са импорт. Въпросните череши, чиято галактическа цена шашна пловдивчани, са създадени в Испания. Известно е, че Полша, Италия и Франция са първенци в Европейски Съюз по произвеждане на плодове.

За първите нетърпеливи да опитат 100 грама, би трябвало да броят 7,50 лева

Малините пък се продават на цена от 20 лв. за кг.

Производителите и специалистите чакаха повишаването на плодовете, а повода е скъпото напояване и неприятните метеорологични условия.

Българските производители се надяват да получат малко по-добро заплащане за своя труд. Но специалистите пък са безапелационни, че доста малко хора ще си разрешат да си закупят череши, в случай че цената им е галактическа.

Самите търговци разясняват, че няма доста огромен интерес, тъй като плодът е към момента безценен. А тези, които купуват, взимат по малко - едвам ги опитат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР