Зимното поддържане на пътищата е част от Националната сигурност, така

...
Зимното поддържане на пътищата е част от Националната сигурност, така
Коментари Харесай

Министър Шиков: Зимното поддържане на пътищата ще бъде гарантирано

Зимното поддържане на пътищата е част от Националната сигурност, тъй че то ще бъде обезпечено, сподели през днешния ден служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той посочи, че това ще е реалност, без значение по какъв начин ще се развият. Става въпрос за общо шест поръчки на стойност 280 млн. лева Те се организират по ускорена процедура, с цел да се подсигури идния зимен сезон. Срокът за подаване на офертите е до 1 септември.

Шишков изрази вяра, че няма да има обжалвания на резултатите от поръчката, която била оповестена с ясни правила. Дори и това да се случи, имало и авариен вид. Министърът уточни, че кой ще завоюва зимната поддръжка на пътищата ще зависи главно от това какви финансови параметри се предложат.

В отговор на въпрос Шишков сподели, че служебното държавно управление не може да се разплати с пътните компании, само че може да завърши почналият разбор за пътните поправки, за които се желаят средства. Министърът сподели, че след разбора ще е ясно кой поправки несъмнено са съществени и за тях би трябвало да се дадат гаранции, кои са настоящи и кои са противоречиви. " Така по-лесно ще се реши разногласието, анализът ще се даде на идващото национално заседание ", сподели Иван Шишков.

Той изрази отчаяние, че заплащания не са осъществени там, където това е можело да бъде направено - строителството на лотове 1, 2 и 3 на " Хемус ", където работата е спряла.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР