Зимният трансферен прозорец затвори и от Transfermarkt побързаха да направят

...
Зимният трансферен прозорец затвори и от Transfermarkt побързаха да направят
Коментари Харесай

Ето Топ 10 на отборите, похарчили най-много пари за трансфери

Зимният трансферен прозорец затвори и от Transfermarkt побързаха да създадат ранглиста кой клуб е похарчил най-вече пари за нови играчи. Очаквано това е Нюкасъл, който хвърли 102,1 милиона евро за прехвърляния. В топ 3 са още Ювентус (97,7 млн.) и Барселона (55 млн.).

Най-много пари тази зима бяха дадени за Бруно Гимараеш. От Нюкасъл броиха на Лион сумата от 42,1 млн. евро за 24-годишния бразилски халф. Тотнъм се укрепи с Родриго Бентанкур от Ювентус против 19+6 милиона евро. Звездата на Брест Роман Февр пък се озова в Лион, който ще заплати за него 15+2 милиона евро. С доста очаквания бе посрещнат в Евертън и прехвърлянето на Дели Али от Тотнъм. " Карамелите " ще платят 12 млн. евро, само че с бонусите сумата може да нарасне до 25.

Най-много звук се подвигна към прехвърлянето на Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал в Барселона, макар че нападателят мина на " Камп Ноу " като свободен сътрудник.Основното отчаяние на Арсенал през есента в този момент е вярата на испанския гранд. Да, Обамеянг е с понижена заплата, само че и с явен късмет за игрови минути. С огромен интерес бе проследено и прекосяването на Кристиан Ериксен в Брентфорд, също със свободен трансфер. След като не му бе разрешено да играе в Италия с пейсмейкър, той напусна Интер и стартира тренировки с Аякс, само че в край сметка се озова в Брентфорд, където няма да е единствения датчанин. Легендата на северномакедонския футбол Горан Пандев също смени тима. Той си потегли от Дженоа, с цел да отиде в Парма на Джиджи Буфон в Серия Б.

Топ 10

1. Нюкасъл - 102,1 млн. евро
2. Ювентус - 97,7 милиона
3. Барселона - 55 милиона
4. Ливърпул - 45 милиона
5. Евертън - 37,5 милиона
6. Астън Вила - 30 милиона
7. Тотнъм - 29 милиона
8. Фиорентина - 28 милиона
9. Зенит - 27,15 милиона
10. Уотфорд - 24,7 милиона

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР