Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг също не се разминаха без

...
Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг също не се разминаха без
Коментари Харесай

Хакери са атакували Игрите в Пьонгчанг


Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг също не се разминаха без хакерска интервенция. Организаторите на Игрите оповестиха, че са предотвратили хакерска атака по време на петъчната гала по откриването.

Електронните системи, включително интернет и телевизионния сигнал, бяха наранени преди два дни, само че ръководителите успокоиха, че не е било попречено в сериозна степен на оперативната работа.

" Поддържането на сигурността при оперативната работа е нашата съществена задача. Ние няма да разясняваме този въпрос, с който продължаваме да се занимаваме. Нашите системи са по този начин сигурни, че работата им продължава, сподели представителят на МОК Марк Адамс.

Зимните олимпийски игри се организират единствено на 80 километра от границата на Република Корея с КНДР и двете страни чисто официално се намират във война, откакто военният спор на полуострова от 1950-1953 година не е преустановен с кротичък контракт.

В последните месеци и във връзка Олимпиадата се следи увеличено доверие сред двете страни и доста двустранни срещи, а и спортистите им дружно дефилираха на церемонията по откриването. В Сеул се надяват, че и след края на надпреварите ледът в връзките ще бъде стопен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР