Зимните олимпийски игри в Пекин чукат на вратата! В петък

...
Зимните олимпийски игри в Пекин чукат на вратата! В петък
Коментари Харесай

Пекин 2022: Без натурален сняг, с бомбастичен бюджет и като гарант за мир


Зимните олимпийски игри в Пекин чукат на вратата! В петък (4 февруари) ще бъде даден стартът на едно от най-важните надпревари в света на спорта.

Почитателите ще видят 109 старта в 15 дисциплини до края им на 20 февруари. 2871 спортисти от 91 страни ще се борят за оценките и ще се опитат да станат новите любимци на света. И в случай че тази информация ви е нищожна, ето и няколко забавни обстоятелства, които може да си ви от изгода.

1. Китай съвсем нямаше конкуренция при избора на хазаин.
Пекин ще се трансформира в първия град в света, който е бил хазаин и на летни, и на зимни игри. Разликата сред двете събития е 14 години. В началото конкуренцията за уредник на зимните олимпийски игри през 2022 година изглеждаше жестока. В нея се включиха още Норвегия, Швеция, Швейцария и Германия. По една или друга причина обаче те се отхвърлиха, а единствената друга страна, желаеща да е хазаин, остана Казахстан, където опазването на човешките права също е голям проблем. Според " Форбс " повода Китай да бъде определен, е чисто финансова.

Снимка: Getty Image


2. В Пекин няма сняг.
Зимни олимпийски игри без... сняг. Възможно ли е? Всъщност да. За първи път в историята всички надпревари ще се проведат напълно върху неестествен сняг. Той е в голямо количество - към 1,2 млн. кубични тона! Италианска фамилна компания е виновна за снега. 300 оръдия и 51 помпи ще обезпечат по този начин значимия подробност.

3. Видимостта може да е понижена.
Сняг може да няма, само че прогнозите за времето демонстрират, че ще има... смог. В Пекин въздухът е нечист и това може да повлияе на видимостта, даже по време на стартовете.

Снимка: Reuters


4. Бюджетът евентуално ще бъде в пъти по-голям от формалните данни.
По традиция изхарчените пари за летни олимпийски игри са в пъти допълнително от тези за зимни. За организацията на Пекин 2008 бяха изхарчени 43 милиарда $, а публично бюджетът за започващите Игри е 3,9 милиарда $. Според авторитетното издание " Бизнес Инсайдър " обаче страната-домакин ще изхарчи 10 пъти повече - към 38,5 милиарда $.

Снимка: Reuters


5. Срещите ще са лимитирани.
В Пекин ще се съблюдават прецизни правила! Предвид пандемията феновете по трибуните ще са лимитирано количество. Официалните посетители - също. Това значи, че шансът младите спортисти да влязат в контакт с представители на нови спонсори, е дребен.

Снимка: Reuters


6. Нула случаи на ковид.
Да организираш олимпийски игри в изискванията на към момента върлуваща пандемия не е по никакъв начин елементарно. Особено когато имаш упоритостите на китайското държавно управление. Местните управляващи са доста прецизни към ограниченията. Две седмици преди началото 20 милиона китайци бяха сложени под карантина, а всеки, идващ в страната се тества няколко пъти. И все пак новите случаи на идващи, дали позитивен тест, са 120 в последните 4 дни.

Снимка: Reuters


7. Игрите може да предотвратят война.
Докато светът се вълнува от напрежението сред Украйна и Русия, то олимпийските игри може да са... умиротворителят. " Не си представям, че Владимир Путин ще нападне Украйна, до момента в който един от най-силните сътрудници и съседи на Русия провежда олимпийски игри ", съобщи преди дни някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфаул.

8. В златните медали няма злато.
Това в действителност не е нещо ново. Чистото злато за изработката най най-големите оценки е употребявано последно през 1916 година В Пекин те ще бъдат повлияни от локалната традиция и нетрадиционен календар.

Снимка: Reuters


9. Колко коства камък за кърлинг?
Няма по какъв начин да не сте се заглеждали най-малко един път в... кърлинга. Този спорт носи доста разнообразни страсти, а един професионален камък коства... 750 $. В Пекин би трябвало да дойдат 132 от тях.

Снимка: Reuters


10. Спортистите на Съединени американски щати не разчитат на държавно финансиране.
Въпреки че страната е един от любимците в няколко дисциплини и цели 222 спортисти ще пътуват за Пекин, нито един $ от налозите на американците няма да отиде при тях. Системата в Съединени американски щати просто не е такава. Те разчитат на спонсори, а за всеки доход от над 1 млн. евро заплащат 37% налог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР