Зимните курорти отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките

...
Зимните курорти отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките
Коментари Харесай

Цените в зимните курорти падат заради слабия сезон

Зимните курорти регистрират доста по-слаб сезон от предишния. Заради по-малките доходи хотели и концесионери понижиха цените за април в опит да привлекат българските туристи. Обилният снеговалеж от последните дни към този момент им оказва помощ. През април почивката в Банско ще бъде доста по-евтина. " Цените падат от първи април с 20%. Правим го поради децата - да не стоят у дома в тази обстановка, в която се намираме, а да дойдат да спортуват в планината ", съобщи пред Нова телевизия Иван Обрейков, маркетинг шеф на ски зона Банско.

" Вече има спад на цените, по-ниски са, в сравнение с в пика на сезона. Като проценти може би е в порядъка на 20-30. Единственото, което предлагаме сега, са ските и базата за настаняване, СПА-центровете са затворени, изхранването е по стаите, което не е доста удобно, само че въпреки всичко е вид ", разяснява Надежда Атанасова, управител в хотел. Сезонът в Банско ще бъде закрит в средата на април. Дотогава в курорта подсигуряват отлични условия за ски.

Всеки втори хотелиер е имал желание да понижи цената на пакетната услуга през февруари, а в 44 на 100 от случаите - и на нощувката. Над половината от браншовиците пък са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации. Това сочат резултатите от анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване, направено от Национален статистически институт.

По отношение на наетия личен състав 20,5% от мениджърите показват, че са пуснали своите чиновници в неплатен отпуск, следват ги хотелите, чиито личен състав е в заплатен отпуск - 13,5 на 100. Въпреки проблемите пред бранша, породени от пандемията, едвам една трета от хотелите са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите, демонстрират статистическите данни.

През февруари 47,3% от интервюираните шефове тук-там за настаняване показват, че няма смяна в приходите от активността им спрямо предходния месец, 35 на 100 обаче регистрират още спад. Според изследването през идващия месец 50,4% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат до 50% от разноските за активността си със лични средства, 25,2% ще съумеят да създадат това напълно, а 23,6% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

Миналата седмица от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация желаеха от страната да купи част от бизнеса им, с цел да се оправят с рецесията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР