Зимната обстановка постепенно се нормализираПродължава да е усложнена зимната обстановка

...
Зимната обстановка постепенно се нормализираПродължава да е усложнена зимната обстановка
Коментари Харесай

Зимната обстановка постепенно се нормализира

Зимната конюнктура последователно се възстановява
Продължава да е усложнена зимната конюнктура в Родопите и планините в Западна България, само че в множеството региони стартира последователно да се възстановява. Пътищата не престават да се разчистват в Южна България от насъбрания сняг, предадоха кореспондентите на БГНЕС. Все още има региони, останали без електрозахранване.

По-рано през днешния ден стотици камиони бяха в обсада на околовръстния път в Монтана. Ограничение на тежкотоварния трафик имаше и в областите Враца и Видин, а повода - запушване на прохода Витиня.

По-рано през днешния ден шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов заяви, че няма бедстващи хора в Смолянско или болен, на който да не е помогнато, няма селища без вода.

В област Благоевград ситуацията последователно се възстановява. Възстановено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона през прохода "Предел". Отпадат и всички ограничавания по път II-19 Банско - Гоце Делчев.

Временно се лимитира придвижването на всички коли по път III-864 Стойките – Пампорово – Проглед заради влошена метеорологична конюнктура в област Смолян, голям брой паднали дървета, снегопочистване и уширяване на пътното платно с роторни снегорини.

АПИ моли водачите, на които им следва пътешестване да потеглят единствено с коли готови за придвижване при зимни условия. Да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като не подхващат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегорините и попречва пътуването на всички останали водачи. Близо 500 профилирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Работата на екипите продължава.

Сложна е метеорологичната конюнктура в планинските елементи в Югозападна България. Засегнати са електропроводите, които минават през тях, и зареждат с електрическа енергия обитаемоте места в общините Разлог, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджи Димово и Петрич. В планината снегът доближава до един метър.

ЧЕЗ локализира 6 счупени стълба, като обходите не престават. Непроходими са второстепенни пътища, което мощно затруднява работата на чиновниците. Компанията командирова спомагателни екипи от София и Благоевград. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР