Зимната обстановка на територията на област Добрич се усложнява. По

...
Зимната обстановка на територията на област Добрич се усложнява. По
Коментари Харесай

Област Добрич е парализирана

Зимната конюнктура на територията на област Добрич се усложнява. По данни на дежурните в общините над 45 са обитаемоте места в региона с нарушено електроподаване – най-вече на територията на общините Шабла, Тервел, Крушари и Генерал Тошево, оповестяват от Областната администрация. 

Проблеми с водоподаването също има в Добрич и по територията на другите общини. Поради липса на ток не работят помпени станции „ Батово “, „ Дуранкулак “, „ Долина “, „ Болата “, „ Поручик Гешаново “, „ Македонка “, като и хидрофорът в квартал " Добротица " в Добрич.

Поради навявания са затворени за придвижване и пътните прави Добрич - Ведрина, посока Варна, като и Добрич - Долина - Орлова могила в посока Шумен. Затворен е и пътят Тервел - Жегларци. За коли над 3,5 тона е затворен пътят Балчик - Оброчище. 

Временно са затворени за придвижване всички основни артерии от републиканската пътна мрежа на територията на региона:

Добрич - Генерал Тошево, Добрич - Балчик, Добрич - Варна, Добрич - Крушари, Добрич - Албена, Добрич - Тервел. Отворен е само път I - 9 Варна - Дуранкулак, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областно пътно ръководство Добрич (ОПУ). Десет почистващи машини обработват пътищата, следва да бъдат пуснати още, прецизират от ОПУ. 

Няма постъпили сигнали за бедстващи хора, предава Българска телеграфна агенция. 

От метеорологичната станция осведомят, че междинното количество на преваляванията до тази заран е 45 л/м2. В Дуранкулак количеството е 80 л/м2, а на Калиакра е 60 л/м2.

Областният шеф Йорданка Костадинова поддържа връзка с ръководителите на ОПУ, районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и насочва зов към всички да не подхващат пътувания, в случай че не са наложителни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР