Зимата окончателно свърши. През уикенда времето ще е страхотно, температурите

...
Зимата окончателно свърши. През уикенда времето ще е страхотно, температурите
Коментари Харесай

Край на зимата, идва пролетта

Зимата дефинитивно свърши. През уикенда времето ще е ужасно, температурите ще са доста по-добри. Това разгласи климатологът проф. Георги Рачев тази заран.
Според него рисково студените дни към този момент са в историята. В началото на идната седмица щяло да има леко намаление на температурите, само че до 4 градуса.
Ако прогнозата му излезе точна, ще се окаже, че за трета година Бургас няма да задържи сняг повече от няколко часа. На два пъти през тази зима в градът бе затрупан от лека снежна настилка, която обаче изчезна за броени минути.
Сняг ще има по високите места. На пистите снегът е пълен и малко стопляне няма да се отрази на положителните условия за ски туризъм. В понеделник и вторник ни чака намаляване на температурите, добави той. В столицата времето ще е на едни плавни талази. 8-9 часа ще има слънце, което е астрономически вероятното.
Проф. Рачев акцентира, че по морето ще бъде топло, а водата към 5-6 градуса. Краят на месеца стигаме до 11 часа слънчево време, сподели климатологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР