Земетресението в Милано е най-силното за последните 500 години, заяви

...
Земетресението в Милано е най-силното за последните 500 години, заяви
Коментари Харесай

Невиждан от 5 века трус разлюлял Милано

Земетресението в Милано е най-силното за последните 500 години, съобщи Лусия Лудзи, представител на италианския Национален институт по геофизика и вулканология (Ingv), написа " ".

Земетресение с магнитуд 3,9 бе записано от експертите на Ingv в 16,59 часа локално време (17:59 часа българско време). Епицентърът му е бил единствено на 6 км западно от Милано, на дълбочина 56 км от земната повърхнина.

Трусовете са усетени в разнообразни региони на „ северната столица “ на Италия, както и в предградията й. На горните етажи на някои здания са се разлюлели полилеи, и са се разместили мебели. Различни градски служби получиха стотици телефонни позвънявания от загрижени жители, опитващи се да схванат какво става.

Според чиновниците на провинциалната пожарна работа на Милано обаче никой от жителите на града не е изискал помощ, няма жертви или опустошения. Земетресението провокира единствено леко закъснение на трафика в града и закъснения на няколко влака от локалната железопътна акция Trenord.

"Трусовете, които станаха в Милано през днешния ден, са сравними със земетресението, записано в този регион преди 500 години. Единственото по-силно земетресение с магнитуд 5 е станало тук на 26 ноември 1396 година Тогава епицентърът му е бил в град Монца (сега предградие на Милано - ред.) ", сподели Лудзи, която оглавява офиса на Ingv в Милано.

Според класификацията на сеизмично рисковите зони, която е в действие в Италия, регионът на Милано принадлежи към третата категория, т.е. вероятността от съществени трусове там се смята за "ниска ". Това изяснява обстоятелството, че жителите на града са били доста разтревожени от актуалното земетресение, което е изключителна необичайност за техния град.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР