Земетресението с магнитуд 7,8 в понеделник опустоши части от контролираната

...
Земетресението с магнитуд 7,8 в понеделник опустоши части от контролираната
Коментари Харесай

Територията на Сирия, контролирана от бунтовниците - крехък мир и опустошения от земетресението

Земетресението с магнитуд 7,8 в понеделник опустоши елементи от следената от бунтовниците северозападна Сирия, като резултатите му се усложниха от последното десетилетие на бомбардировки от сирийските държавни сили в революция, която към този момент нанесе вреди на здания и изтощи незабавните служби.

Видеоклиповете от джоба на сирийската съпротива оферират единствено бегла визия за вредите. Броят на жертвите в следената от бунтовниците северозападна Сирия към този момент е 380 и се чака да нарасне, сподели в изявление представител на Сирийската гражданска защита, наречена Белите каски. Има повече от 1000 ранени; стотици са заседнали под руините.

Земетресението също изравни здания в Турция, където държавното управление заяви за минимум 1014 убити и над 7000 ранени. В районите на Сирия, следени от държавното управление на президента Башар ал-Асад, 430 са убити и повече от 1300 са ранени, съгласно държавни медии, най-много в Латакия, Хама, Алепо и Тартус.

В Северозападна Сирия постройките към този момент са претърпели огромни вреди по време на съвсем 12-годишен спор.

„ Това, което го прави по-опасно, е, че бомбардировката е засегнала постройките, които съвсем са унищожили инфраструктурата “, сподели представителят на Белите каски, говорейки при изискване за анонимност съгласно политиката на групата, споменавайки бомбардировките на следени от бунтовниците региони от Сирийското държавно управление и неговият съдружник Русия.

„ Няма живот “ в сирийските градове, защото рецесията с горивото потапя страната в мрак

Групата, която работи в следена от бунтовниците Сирия, споделя, че също има проблеми с достъпа до засегнатите региони заради проливния дъжд и снеговалеж. Неговите екипи са изправени пред блокирани пътища и чакат интензивна стихия. Те приканват интернационалната общественост да окаже напън върху Асад и Москва да не бомбардират региона.

В умолително гласово известие, изпратена по WhatsApp по-късно в понеделник, представителят моли непознати страни и интернационалните организации да предложат помощ на северозапада.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР