Земетресението, опустошило на 19 септември 2017 година централните райони на

...
Земетресението, опустошило на 19 септември 2017 година централните райони на
Коментари Харесай

Опустошително земетресение в Мексико разкри храм в пирамида

Земетресението, опустошило на 19 септември 2017 година централните региони на Мексико, даде опция да се открият останките от храм навътре в пирамида на археологическия обект Теопансолко в щата Морелос, съобщи Фрнс прес.
Храмът е в чест на Тлалок - бога на водата и плодородието в теотиуаканската и ацтекската религии. В резултат на земетресението са настъпили обилни промени в сърцевината на структурата на пирамидата, разясниха от Националния институт по антропология и история на Мексико.
Земетресението през септември 2017 година, чийто епицентър бе сред щатите Морелос и Пуебла, аргументи гибелта на 369 души. То засегна горната част на пирамидата, където бяха открити два храма, единият от които е в чест на Уицилопочтли, уважаван като бог-слънце и господ на войната от ацтеките, а другият - в чест на Тлалок.
Когато употребявал георадар, с цел да изследва отначало структурата на пирамидата, екип от института попаднал на скрита конструкция, която също е в чест на Тлалок. Освен това са открити остатъци от керамика и кадилница. Пирамидата на обекта Теопансолко е висока 16 метра. Новооткритият в нея храм евентуално е достигал дължина към 6 метра и широчина 4 метра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР