Земетресението, което разлюля снощи Клисура, стресна не само местните хора,

...
Земетресението, което разлюля снощи Клисура, стресна не само местните хора,
Коментари Харесай

Топсеизмологът Людмил Христосков: В района на Клисура могат да се очакват още земетресения

Земетресението, което разклати нощес Клисура, стресна освен локалните хора, само че и всички, усетили естественото събитие.

„ Трусът се почувства много осезателно. Започна с  тътен и мощен звук ”, показа кметът на градчето Генка Тодорова. Жителите на Клисура споделиха, че цяла нощ не са спали, тъй като са се страхували да не се повтори и да унищожи къщите им.
Топсеизмологът акад. проф. доктор Людмил Христосков, един от доайените на тази просвета у нас, показа пред " Пик ", че в този в този регион могат да се чакат трусове, релативно слаби. " Това е от прогнозните оценки за сеизмичното райониране на страната. Но в елементи не мога да кажа, тъй като не знам по какъв начин се е развила фрактурата, какъв брой е надълбоко. Слаби трусове постоянно е имало в Подбалканския разлом. Те са релативно редки. Крупни исторически земетресения няма. 
В вероятност не мога да кажа дали се чакат нови трусове. Науката не може да каже. Може да следват слаби, които последователно да затихват. Но общо взето заобикаляме да предсказваме като екстрасенси земетръсните прояви, с цел да не всяваме непотребна суматоха измежду хората ", разяснява той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР