Земетресение с магнитуд от 4,8 по скалата на Рихтер разтърси

...
Земетресение с магнитуд от 4,8 по скалата на Рихтер разтърси
Коментари Харесай

Земетресение от 4.8 изненада Ню Йорк, временно бяха прекъснати полетите


Земетресение с магнитуд от 4,8 по скалата на Рихтер раздруса Ню Йорк тази заран локално време. Няма потърпевши, а вредите към момента се прецизират от локалните управляващи.

Очевидци описват, че се е чул екот, като самият трус е траял към 30 секунди.

Епицентърът на земетресението е бил в Ню Джърси, на към 60 км от центъра на Ню Йорк. То е било усетено и във Филадалфия и Балтимор.

В региона рядко има огромни трусове, само че в източната част на Съединени американски щати те се усещат в по-големи области, защото скалният пиедестал е доста по-стар и по-твърд, което оказва помощ по-лесно да се придвижи сеизмичната сила, изясняват специалисти.

" Хората на североизток не са привикнали тук да се случват трусове, " изясни губернаторът на щата Ню Йорк Кейти Хочъл.

Заради ограничения за сигурност краткотрайно бяха спрени полетите от две от летищата в региона - JFK и Нюарк. По-късно те бяха обновени.

Проверени са и всички мостове в града, а жителите му бяха посъветвани да продължат с естествения темп на деня си, макар предстоящите вторични земетресения.

Трусът е прекъснал и изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което е говорила директорката на филантропичната организация Save the children.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР