Продължават преговорите за спиране на огъня в Ивицата Газа с

...
Продължават преговорите за спиране на огъня в Ивицата Газа с
Коментари Харесай

Израел отхвърли искането на „Хамас“ да прекрати военната операция в замяна на заложници

Продължават договарянията за прекъсване на огъня в Ивицата Газа с посредничеството на Съединените щати, Египет и Катар. Резултат още веднъж няма, откакто Израел отхвърли настояването на „ Хамас “ да приключи военната интервенция в подмяна на освобождението на заложниците.

„ Приемането на настояванията на „ Хамас “ би било извънредно проваляне за страната Израел. Това ще бъде голяма победа за „ Хамас “, за Иран, за цялата ос на злото ", сподели министър председател Бенямин Нетаняху на съвещание на кабинета.

„ Следователно Израел няма да се съгласи с настояванията на „ Хамас “, които значат капитулация, и ще продължи борбата, до момента в който не бъдат реализирани всички негови цели. Не сме подготвени да приемем обстановка, в която батальоните на „ Хамас “ излизат от бункерите си, поемат още веднъж контрола над Газа, възвръщат военната си инфраструктура и се връщат, с цел да заплашват жителите на Израел “, безапелационен бе Нетаняху.

 Журналист на „ Ал Джазира “ е пребит и задържан от израелски военни Светът 2 мин. Журналист на „ Ал Джазира “ е пребит и задържан от израелски военни  Израел с нова военна интервенция в болница „ Ал Шифа “ в град Газа Светът 1 мин. Израел с нова военна интервенция в болница „ Ал Шифа “ в град Газа  Отново упрекват израелската войска в пукотевица по цивилни Светът 1 мин. Отново упрекват израелската войска в пукотевица по цивилни  200 тона храна пътуват към Ивицата Газа по морския маршрут от Кипър Светът 1 мин. 200 тона храна пътуват към Ивицата Газа по морския маршрут от Кипър  Журналист на „ Ал Джазира “ е пребит и задържан от израелски военни Светът 2 мин. Журналист на „ Ал Джазира “ е пребит и задържан от израелски военни  Израел с нова военна интервенция в болница „ Ал Шифа “ в град Газа Светът 1 мин. Израел с нова военна интервенция в болница „ Ал Шифа “ в град Газа  Отново упрекват израелската войска в пукотевица по цивилни Светът 1 мин. Отново упрекват израелската войска в пукотевица по цивилни  200 тона храна пътуват към Ивицата Газа по морския маршрут от Кипър Светът 1 мин. 200 тона храна пътуват към Ивицата Газа по морския маршрут от Кипър

На собствен ред политическият началник на „ Хамас “ Исмаил Хания го упрекна в саботиране на напъните на медиаторите, ориентирани към помирение и замяна на заложници в Газа. Хания, намиращ се в арабското емирство Катар, където е щаб квартирата на „ Хамас “, посочи, че министър председателят Бенямин Нетаняху желае да „ измисли непрекъснати оправдания за продължение на експанзията, разширение на кръга от спорове и саботиране на напъните, положени посредством разнообразни медиатори и страни “.

Снимка: EPA

Отделно Нетаняху разгласи, че държавното управление му е решило да закрие основания в Катар новинарски канал „ Ал Джазира “ , с който администрацията му има дългогодишна омраза. Правителството „ единомислещо реши: каналът за подстрекаване Ал Джазира ще бъде затворен в Израел “, оповести Нетаняху в мрежата X.

А по света се ускоряват студентските митинги в поддръжка на палестинците. Демонстрация прекъсна за малко церемонията по дипломирането в Мичиганския университет.

В университета на Вирджиния студентите влязоха в конфликти с полицията.

Младите хора упорстват президентът Джо Байдън да се намеси по-решително, с цел да накара Израел да спре военната интервенция в Ивицата Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР