Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер разтърси южния

...
Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер разтърси южния
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,7 разтърси южните Филипини

Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер раздруса южния филипински район Минданао през днешния ден. Това разгласи Германският проучвателен център за геонауки (GFZ), съобщава " Ройтерс ". За момента няма известия за жертви, само че управляващите предизвестиха за вреди.

Земетресението удари брега на Минданао, близо до град Генерал Сантос на дълбочина от 60 км, прецизираха от GFZ. По-рано немската организация заяви за магнитуд 6,9. Филипинската сеизмологична организация PHIVOLCS и Тихоокеанският център за предизвестие за цунами обявиха, че не се чака цунами.

Амор Мио, шеф на полицията в град Коронадал, покрай епицентъра на земетресението, уточни, че няма известия за жертви, само че чиновниците ревизират търговски център, за който се оповестява, че е бил развален. " Служителите бяха евакуирани за тяхна сигурност. Според полицията в региона има огромни вреди, само че към момента не можем да установим сигурно степента ", описа той.

Директорът на PHIVOLCS Тересито Баколкол сподели пред радио DZRH, че интензитетът на земетресението е бил " унищожителен, тъй че чакаме вреди ". Земетресението е траяло няколко секунди, сподели той, като посъветва жителите да бъдат нащрек за вторични земетресения с магнитуд 6,2.

Майкъл Рикафорт, икономист в кредиторската компания RCBC, разгласява във фейсбук, че пасажерите на летището в града са били евакуирани.

Земетресенията са постоянно събитие във Филипините, които се намират на " Огнения пръстен ", пояс от вулкани, обикалящ Тихия океан, който е благоразположен към сеизмична интензивност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР