Земетресение с магнитуд 6,4 удари провинция Давао в южната част

...
Земетресение с магнитуд 6,4 удари провинция Давао в южната част
Коментари Харесай

Земетресение от 6,4 удари Филипини

Земетресение с магнитуд 6,4 удари провинция Давао в южната част на Филипините в неделя сутринта, заяви Филипинският институт по вулканология и сеизмология.

Няма незабавни известия за жертви или вреди . Епицентърът е на 126 км югоизточно от град Жосе Абад Сантос.

Земетресението е покрай границата на двете страни , разяснява Уидиатмоко, чиновник на индонезийската организация по метеорология и геофизика пред " Синхуа ".

" Земетресението е на филипинската територия, само че се намира покрай границата на Индонезия и Филипините ", изяснява той. Няма заплаха от цунами , заяви организацията по метеорология и геофизика на Индонезия след земетресението.

Първоначално организацията е определила магнитуда на труса като 6,7 . Индонезия е уязвима от трусове, защото се намира в зона, наранена от земетресение, наречена " Тихоокеанският огнен пръстен ".
 6,5 по Рихтер раздруса Индонезия, има починали
6,5 по Рихтер раздруса Индонезия, има починали

Няма заплаха от цунами

Миналият четвъртък източната провинция Амбон в Индонезия бе наранена от трус с магнитуд 6,5, починаха минимум 30 души, 156 бяха ранени и бяха нанесени огромни вреди на инфраструктурата, съгласно националната организация за ръководство на бедствия.

Според Филипинския институт по вулканология и сеизмология, крайбрежното земетресение е блъснало в 10 и 02 часа през днешния ден и е на дълбочина 60 км

Очакват афтършокове, допълват от института.

Земетресението, което е тектонично по генезис, е усетени и във филипинските градове Кидапаван, Давао, Сарангани, Генерал Сантос, Кагаян де Оро, Гингог и Бислиг на остров Минданао, добавя институтът.
 Две мощни трусове люляха Филипините
Две мощни трусове люляха Филипините

Има жертви и ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР