Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер е регистрирано днес в

...
Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер е регистрирано днес в
Коментари Харесай

Нови силни трусове удариха Южна Турция, съобщава се за разрушени сгради

Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер е записано през днешния ден в 20.04 часа локално време (19.04 часа българско време) с епицентър в Дефне, окръг Хатай, Южна Турция, заяви Анадолската организация, базирайки се на данни на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

Според АФАД трусът е бил на дълбочина 16,7 километра. Усетен е в доста прилежащи окръзи, както и в Сирия и Ливан. Има данни за опустошения, показва канал Хабертюрк, представен от ТАСС. Не се оповестява за жертви или потърпевши.

Трусът е провокирал суматоха по улиците, отбелязва Анадолската организация.

Друго земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер е записано в 20.07 часа локално време с епицентър в Самандаг, окръг Хатай, а дълбочината му е била 7 километра.

Ройтерс заяви за земетресение с магнитуд 6,3 в региона на Антакия, Южна Турция, базирайки се на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Според очевидци има потърпевши здания.

По последни данни жертвите на мощните земетресения от 6 февруари в Турция са 41 156, 105 505 са ранените. Президентът Реджеп Тайип Ердган заяви през днешния ден на брифинг в окръг Хатай, че през март стартира строителството на близо 200 000 къщи за потърпевшите от земетресеният.

Изграждането на домове ще започва в окръзите Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Кахраманмараш, Килис, Малатия, Османийе, Шанлъурфа и Елязъг.

За над 1,68 млн. души към този момент е обезпечен заслон и досега са избавени близо 115 000 оживели от руините след земетресенията, осведоми Ердоган.

В Сирия минимум 5840 души са починали при смъртоносните трусове.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР