Земетресение с магнитуд 6,4 беше регистрирано в Южна Калифорния близо

...
Земетресение с магнитуд 6,4 беше регистрирано в Южна Калифорния близо
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,4 удари Южна Калифорния

Земетресение с магнитуд 6,4 беше записано в Южна Калифорния покрай град Риджкрест, на към 175 км североизточно от Лос Анджелис, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Противопожарната работа в община Кърн заяви в Туитър, че работи по над 20 случая - от потребност от здравна помощ до пожари във и към Риджкрест.

Кметицата на Риджкрест Пеги Бридън сподели за телевизия Си Ен Ен, че има хора, потърпевши от паднали от здания предмети, и че в града са усетени няколко вторични труса. Тя добави, че има пожари и прекратени тръби от мрежата за газоснабдяване.
Свикнали сме със земетресенията, само че не и с толкоз мощни, означи тя.

Градските управляващи помолиха жителите да се погрижат за съгражданите си, изключително за по-възрастните, които са забележителна част от популацията.

Според геофизичния институт трусът, за който в началото беше обявено, че е с магнитуд 6,6, е бил плитък - на дълбочина от едвам 8,7 км, а това е нараснало резултата му. Епицентърът е бил напълно покрай намиращия се в пустинята Риджкрест, с над 27 600 поданици. Първият трус е бил почувстван в цялостен Лос Анджелис, до Фресно на север и до Лас Вегас в Невада на изток. Той бил усетен даже южно от границата с Мексико, като здания в градовете Тихуана и Мексикали са били евакуирани, както споделиха управляващите в мексиканския щат Долна Калифорния. След първия в региона е имало няколко по-слаби вторични труса.

Летището в Лос Анджелис заяви, че пистите му за кацане не са потърпевши, показва Франс прес.

Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е било почувствано в регион с население от към 20 милиона души.

Сеизмологът от американския геофизичен институт Люси Джоунс сподели за Си Ен Ен, че в региона може да има още доста вторични земетресения през идните дни, а даже да бъде разтресен от по-силно земетресение. Земетресение със мощ 6,4 се счита за мощно и способно да аргументи обилни вреди. Днешното е най-голямото в Южна Калифорния след земетресението с магнитуд 6,6 от 1994 година в Нортридж, което стана в гъстонаселен регион на Лос Анджелис и аргументи вреди за милиарди долари.

Калифорния е ситуирана на така наречен Тихоокеански огнен пръстен, където има нараснала сеизмична интензивност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР