Земетресение с магнитуд 6,1 удари южната част на Гватемала в

...
Земетресение с магнитуд 6,1 удари южната част на Гватемала в
Коментари Харесай

Мощно земетресение в Гватемала - 6,1 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 6,1 удари южната част на Гватемала в петък вечерта, като управляващите не оповестяват за жертви или материални вреди.

Земетресението е станало на 7 километра от град Таксиско на дълбочина от 108 километра, съгласно Геоложката работа на Съединени американски щати. Институтът по сеизмология на Гватемала, който мери труса с магнитуд 6,0, заяви, че е бил усетен в южната част на страната, както и в град Антигуа, включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО. Градът е на 45 километра югозападно от столицата Гватемала Сити.

„ Засега няма известия за жертви или вреди “, сподели пред кореспонденти представителят на гражданската отбрана Родолфо Гарсия.Властите наблюдават обстановката на национално равнище, добави той.

Гватемала постоянно е разтърсвана от трусове заради местоположението си в точката, където се срещат тектоничните плочи на Карибите и Кокосовите острови. Властите показват, че 90 % от територията на Гватемала е предразположена към трусове. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР