Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер удари японската

...
Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер удари японската
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,8 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер удари японската префектура Ниигата на остров Хоншу през днешния ден, демонстрират данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Епицентърът на труса е регистриран на 96 километра от град Джетсу с население от 204 000 поданици. Земетресението е било на дълбочина 32 километра.

Няма обаче заплаха от цунами. Все още няма данни за жертви и вреди от земетресението.

Жертвите на земетресението, което раздруса Централна Япония на Нова година, към този момент са 202, сочат нови данни на управляващите в префектурата Ишикава, представени от Франс прес.

В същото време броят на безвестно изчезналите е намалял от 120 на 102.

Това е най-смъртоносното естествено злополучие, засегнало Япония след огромните наводнения в Западна Япония през 2018 година, които лишиха живота на повече от 220 души. Това е и най-смъртоносното земетресение в Япония, откогато земен трус раздруса остров Кюшу през 2016 година и аргументи гибелта на близо 300 души.

На 1 януари земетресение с магнитуд 7,5 раздруса полуостров Ното, който се намира в северната част на префектурата Ишикава. Бяха регистрирани и стотици вторични земетресения. Вследствие на трусовете се срутиха голям брой здания, стигна се до пожари и до вреди по инфраструктурата.

Повече от седмица след бедствието над 3000 души от полуостров Ното към момента са откъснати от света и чакат помощ, която се бави поради преваляванията, снега и свлачищата.

Повече от 28 000 души към момента живеят в към 400 евакуационни центъра.

Близо 60 000 семейства към момента са лишени от достъп до течаща вода, а над 15 000 към момента са без ток.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР