Земетресение с магнитуд 4,8 е станало в област Баликесир, в

...
Земетресение с магнитуд 4,8 е станало в област Баликесир, в
Коментари Харесай

Мощно земетресение в Турция разклати и Истанбул

Земетресение с магнитуд 4,8 е станало в област Баликесир, в западна Турция. Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към Министерския съвет в Анкара (AFAD) разгласи магнитуд 4,7. Според първите данни земетресението е усетено и в Истанбул, Чанаккале, Текирдаг, Коджаели, Бурса, Кютахя и Биледжик.

То е било до град Дурсунбей, Баликесир. Дълбочината на земетресението, разтресло региона в 22.31 часа, е оповестена на 11.49 км.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу направи изказване в акаунта си в Twitter: „ След земетресението не е докладвана неподходяща обстановка в кабинета на регионалната администрация, AFAD и 112 екипа. Проучването на региона на бедствието продължава от екипи по сигурността.”

Министър на опазването на здравето Фахретин Коджа; „ Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер стана преди към половин час в квартал Дурсунбей на Балъкесир. Нашите 112 екипа за незабавна помощ са на място и патрулират в региона. По предварителна информация няма информация за жертви и потърпевши. “, сподели той.

Много жители от обитаемоте места, където беше усетен труса, излязоха пред жилищните здания, макар огромния мраз, сковал региона. Специалисти предизвестяват популацията за възможни вторични земетресения.
Свързани вести Земетресение от 5,4 по Рихтер удари Гърция, усети се и в Пловдив ВИДЕО Доц. Филип Филипов разгласи каква е вероятността за ново по-силно земетресение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР