Земеделският министър Румен Порожанов също ще бъде проверен в рамките

...
Земеделският министър Румен Порожанов също ще бъде проверен в рамките
Коментари Харесай

И Порожанов е проверяван заради къщите за гости

Земеделският министър Румен Порожанов също ще бъде тестван в границите на прокурорската инспекция на къщите за посетители, заяви БНР.

Министърът ще бъде тестван по отношение на дейностите или бездействията му като длъжностно лице. Проверяват се и други длъжностни лица в земеделското министерство и в Държавен фонд " Земеделие ".

На 23 април държавното обвиняване стартира инспекция на всичките стотици планове за къщи за посетители. Инспекцията е предоставена на Министерство на вътрешните работи, като през вчерашния ден стана ясно, че тя не се реализира взаимно с Министерство на земеделието, храните и горите, нито с Държавен фонд " Земеделие ".

" Явно някой се е объркал и по тази причина трябваше да разсеем объркването ", сподели зам. основният прокурор Иван Гешев.

" Ние ревизираме безусловно всички, които имат отношение към тези къщи за посетители, и ако установяваме отговорни длъжностни лица, няма спънка да бъде ангажирана наказателна отговорност и на държавни чиновници, без значение от техния сан – дали са някогашни, сегашни... ", разяснява Гешев, представен от БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР