Земеделският министър Десислава Танева е поискала уволнението на заместника си

...
Земеделският министър Десислава Танева е поискала уволнението на заместника си
Коментари Харесай

Танева иска уволнение на зам.-министъра на земеделието заради биорегистъра

Земеделският министър Десислава Танева е поискала уволнението на заместника си Чавдар Маренов поради биорегистърът. Той е значим, с цел да могат да се създадат заплащания за милиони левове по миналогодишната акция.

Предстои министър председателят Бойко Борисов да вземе решение по случая.

Танева е поискала оставката на Чавдар Маринов в петък, само че той е отказал да я подаде, стана ясно от обясненията му пред бТВ. Това е станало, откакто получила голям брой сигнали, най-вече от животновъди, за неточности в данните в биорегистъра. Данните се вкарват от контролиращите биопроизводителите лица. Те пък се управляват от земеделското министерство. Биорегистърът е в ресора на Чавдар Маринов.

Той беше назначен на поста от предшественика на Танева – Румен Порожанов по предложение на сектора. Това стана след митинги на производители на плодове и зеленчуци.

" Аз съм определен като заместник-министър от сектора и постоянно съм защитавал ползите на бранша. Тя постоянно е казвала, че съм ангажимент от предходния министър - Порожанов, а тя на негово място в никакъв случай не би назначила човек от сектора, по-скоро би подала оставка " - по този начин Маринов разяснява създалата се ситуацияпред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР